Tvarohová žemľovka z vianočky (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Máme radi žemlovku z vianočky, pretože z obyčajnej žemlovky sa zrazu stane pochúťka...

Suroviny

Postup

  1. Vianočky nakrájame na plátky.
  2. Dáme rozpustiť maslo, a zmiešame s mliekom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a žĺtkami.
  3. Vyšĺaháme sneh z bielkov.
  4. Tvaroh zmiešame s citrónovou kôrou a s vanilkovým cukrom.
  5. Pekáč alebo jenskú misu vymažeme maslom. Plátky vianočky namáčame v zmesi mlieka a žĺtkov a kladieme na dno. Na prvú vrtstvu nanesieme tvaroh a posypeme hrozienkami.
  6. Ukladáme ďaľšiu vrstvu namočenej vianočky, a navrch natrieme sneh z bielkov.
  7. Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla prikryté cca 20 minút na 200 st., potom som odokryla a dopiekla cca 10-15 min na 150 st.C.