Tvarohová žemlovka trochu inak

babiBabi, recept pridal: 2. júla 2010 9:22Ďalšie jeho recepty

tento recept som si vymyslela sama, lebo tie prekladané žemlovky mi moc nechutili.

Suroviny

30
minút
príprava
40-50
minút
na 180  °C

Postup prípravy receptu

Rožky nakrájam na kocky a zalejem zohriatou smotanou. Môžeš použiť aj mlieko, ale ja dávam smotanu, lebo potom tam už nemusí prísť žiadne maslo.

Žľtka vymiešam s cukrom a van. cukrom do peny. pridám tvaroh namočené hrozienka v rume a nahrubo postrúhané jablká a premiešam.Potom pridám namočené rožky.

Pridám bielka vyšlahané s štipkou soli a spojím s pripravenou masou. Vložím do vymastenej a kokosom vysypanej tortovej formy a upečiem.

Pred koncom zakryjem alobalom, aby sa prepiekolo, ale zhora nezhorelo



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • babi, 2. júla 2010 o 10:47
    najaký škriatok mi tam pridal "šalát z mladých zemiakov a čerstvého reniklu " samozrejme že to je blbosť, takže platí len 5-6 rožkov


  • evanaaa, 2. júla 2010 o 15:13
    Kedˇže som pred chvílou komentovala žemlovku od sjuz z vianočkymôžem povedať, že aj tento spôsob som už vyskúšala ( vymiešať žľtka s cukrom a sneh, aj som to nedávno spomínala, je to akoby boli tie rožky v piškóte.


  • evusik, 2. júla 2010 o 15:25
    zaujímavé, škoda že nemáš fotku ale predstavujem si to, že to vyzerá ako nejaký koláč, alebo niečo ako plnka ale sladká :-) toto určite vyskúšam


  • ela77, 2. júla 2010 o 17:38
    Kedysi som robila tiež takto žemlovku, ale raz sa mi nechcelo alebo som mala málo času, tak som to skúsila inak. Namiesto krájania rožkov( čo nerada robím) som použila krájaný sendvič. Poukladám na pekáč plochu a zalejem masou: tvaroh, mlieko, smotana kyslá, alebo smotanový jogurt, cukor, zlatý klas (ten dávam na zahustenie, je to potom také trocha pudingové a drží to pokope. ten zlatý klas dávam aj na zahustenie iných vecí, plniek a pod. kde som predtým dávala vajíčka), znova vrstvu sendviču a zase zalejem kašou z vyššie urobených surovín. Znova prikryjem sendvičom a buď tú poslednú vrstvu sendviču potriem rozpusteným maslom (chytí to fajnu chrimkavú a krehkú kôrku), alebo naň navrstvím strúhané zavárané jablká. Dám zapiecť do rúry. Pri tomto spôsobe mi vlastne odpadá zalievanie pečiva, či už mliekom, alebo smotanou. Zdá sa mi to také jednoduchšie. Časom som vlastne získala akýsi odhad na tú masu z tvarohu. A ten sendvič sa mi aj chuťovo aj na omak zdá byť lepší ako rohlíky. Viem že niekto robí dokonca aj z vianočky.


  • marienka44, 3. júla 2010 o 07:54
    Nerozumiem receptu. Kde sa podeli rozky? Tymi sa vystiela nadoba zapekacia alebo su sucastou tvaroh. masy? Prosim odpoved, budem to robit, mam suroviny-tvaroh, vajcia a maslovy krajany toustovy nemecky chlieb. Dakujem.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • bababa, 3. júla 2010 o 11:31
    chcem sa opytat ci ta bielkova pena ide do tvarohu alebo do zmesu rozkov. Vdaka


  • babi, 3. júla 2010 o 12:53
    ahoj marienka aj bababa, mrzí ma že som zabudla napísať čo s tými rožkami. Ano treba ich dať do tvarohovej masy a nakoniec pridať sneh. Omlúvam sa, nejak mi to ušlo.


  • tinca, 3. júla 2010 o 13:02
    @babi ten fenikel ľahko odstrániš,choď do moja varecha,moje recepty, choď na tento recept a vpravo pri ňom máš upraviť, daj si upraviť, choď do príslušného riadku, vymaž nežiadúci text, prejdi celým receptom a na konci klikni na uložiť.A bude to opravené!


  • babi, 3. júla 2010 o 18:52
    ďakujem za radu,už som to opravila



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist