Tvarohová žemlovka trochu inak

babiBabi, recept pridal: 2. júla 2010 9:22Ďalšie jeho recepty

tento recept som si vymyslela sama, lebo tie prekladané žemlovky mi moc nechutili.

Suroviny

30
minút
príprava
40-50
minút
na 180  °C

Postup prípravy receptu

1

Rožky nakrájam na kocky a zalejem zohriatou smotanou. Môžeš použiť aj mlieko, ale ja dávam smotanu, lebo potom tam už nemusí prísť žiadne maslo.

2

Žľtka vymiešam s cukrom a van. cukrom do peny. pridám tvaroh namočené hrozienka v rume a nahrubo postrúhané jablká a premiešam.Potom pridám namočené rožky.

3

Pridám bielka vyšlahané s štipkou soli a spojím s pripravenou masou. Vložím do vymastenej a kokosom vysypanej tortovej formy a upečiem.

4

Pred koncom zakryjem alobalom, aby sa prepiekolo, ale zhora nezhorelo



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babi, 2. júla 2010 o 10:47
    najaký škriatok mi tam pridal "šalát z mladých zemiakov a čerstvého reniklu " samozrejme že to je blbosť, takže platí len 5-6 rožkov


  • evanaaa, 2. júla 2010 o 15:13
    Kedˇže som pred chvílou komentovala žemlovku od sjuz z vianočkymôžem povedať, že aj tento spôsob som už vyskúšala ( vymiešať žľtka s cukrom a sneh, aj som to nedávno spomínala, je to akoby boli tie rožky v piškóte.


  • evusik, 2. júla 2010 o 15:25
    zaujímavé, škoda že nemáš fotku ale predstavujem si to, že to vyzerá ako nejaký koláč, alebo niečo ako plnka ale sladká :-) toto určite vyskúšam


  • ela77, 2. júla 2010 o 17:38
    Kedysi som robila tiež takto žemlovku, ale raz sa mi nechcelo alebo som mala málo času, tak som to skúsila inak. Namiesto krájania rožkov( čo nerada robím) som použila krájaný sendvič. Poukladám na pekáč plochu a zalejem masou: tvaroh, mlieko, smotana kyslá, alebo smotanový jogurt, cukor, zlatý klas (ten dávam na zahustenie, je to potom také trocha pudingové a drží to pokope. ten zlatý klas dávam aj na zahustenie iných vecí, plniek a pod. kde som predtým dávala vajíčka), znova vrstvu sendviču a zase zalejem kašou z vyššie urobených surovín. Znova prikryjem sendvičom a buď tú poslednú vrstvu sendviču potriem rozpusteným maslom (chytí to fajnu chrimkavú a krehkú kôrku), alebo naň navrstvím strúhané zavárané jablká. Dám zapiecť do rúry. Pri tomto spôsobe mi vlastne odpadá zalievanie pečiva, či už mliekom, alebo smotanou. Zdá sa mi to také jednoduchšie. Časom som vlastne získala akýsi odhad na tú masu z tvarohu. A ten sendvič sa mi aj chuťovo aj na omak zdá byť lepší ako rohlíky. Viem že niekto robí dokonca aj z vianočky.


  • marienka44, 3. júla 2010 o 07:54
    Nerozumiem receptu. Kde sa podeli rozky? Tymi sa vystiela nadoba zapekacia alebo su sucastou tvaroh. masy? Prosim odpoved, budem to robit, mam suroviny-tvaroh, vajcia a maslovy krajany toustovy nemecky chlieb. Dakujem.


  • bababa, 3. júla 2010 o 11:31
    chcem sa opytat ci ta bielkova pena ide do tvarohu alebo do zmesu rozkov. Vdaka


  • babi, 3. júla 2010 o 12:53
    ahoj marienka aj bababa, mrzí ma že som zabudla napísať čo s tými rožkami. Ano treba ich dať do tvarohovej masy a nakoniec pridať sneh. Omlúvam sa, nejak mi to ušlo.


  • tinca, 3. júla 2010 o 13:02
    @babi ten fenikel ľahko odstrániš,choď do moja varecha,moje recepty, choď na tento recept a vpravo pri ňom máš upraviť, daj si upraviť, choď do príslušného riadku, vymaž nežiadúci text, prejdi celým receptom a na konci klikni na uložiť.A bude to opravené!


  • babi, 3. júla 2010 o 18:52
    ďakujem za radu,už som to opravila



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist