Tvarohová torta s čerešňami (vhodná pre bezlepkovú a HIT diétu)
Autor receptu: victus
Túto tvarochovú tortu som upravila na bezlepkovú a ak pripravíte z čerstvých surovín a tolerujete laktózu tak je vhodná aj pri histamínovej intolerancii.
12 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín spracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme vyvaľkaným cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180C dáme na 10 min. piecť.
- Medzitým žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh, maslo Zlatý klas, múku a z bielkov ušlahaný tuhý sneh.
- Zamiešame vykôstkované čerešne. Plnku navrstvíme na predpečené cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.