Tvarohová roláda s mandarínkami

ajababa - bez fotkyajababa, 3. mája 2014
Tvarohová roláda s mandarínkami
Foto: ajababa

Recept na roládu je od mojej mamy. Ešte nikdy sa mi nestalo, že by sa nedala zrolovat. Roláda je vďačný koláčik, pretože je rýchlo Zobraziť celý popisRecept na roládu je od mojej mamy. Ešte nikdy sa mi nestalo, že by sa nedala zrolovat. Roláda je vďačný koláčik, pretože je rýchlo upečený a plniť sa môže džemom, tvarohom alebo roznymi maslovými plnkami. Z tejto dávky mi vyšlo veľa plnky, bolo by asi na dve rolády. Tak som ešte zobrala zopár okrúhlych piškótov, pokvapkala ich šťavou z mandarinkového kompótu s trochou rumu a poukladala do misky striedavo so zvyšnou plnkou

25 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
5 PL
6 PL
2 PL
250 g
200 G
250 ml
 odkvapkané a pokrájané
2 PL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si z bielkov spravíme tuhý sneh. Je dobré dať do bielkov pred šľahaním zopár kvapiek citrónu. Potom vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a dvoma lyžicami vlažnej vody až pokým nemáme bledú hustú penu. Do nej zľahka priešame striedavo sneh a polohrubú múku. Masu vylejeme na plytký plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 10 minút. Hneď ako vyberieme piškót z rúry zrolujeme ho aj s papierom. Necháme ho zrolovaný trošku vychladnúť, a ešte vlažný odkrútime a opatrne oddelíme od papiera.

  2. 2

    Plnka: Zmiešame makký tvaroh s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom, vyšľaháme sladkú smotanu, pripravíme si stužovač podľa návodu a spojíme so šlahačkou a tvarohovou hmotou. Vmiešame mandarinky. Možu byť broskyne alebo iné ovocie.

  3. 3

    Plnka je zo začiatku ešte riedka, tak ju možeme nechať chvíľu odstáť a potom natrieť na piškótové cesto, ktoré zrolujeme. Pretože plnka je ešte stále trochu riedka, rolujeme piškótu zľahka, aby sme plnku netlačili pred sebou z piškóty von. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  4. 4

    ..a tu su moje variácie na roládovú nôtu :) maľovaná

    Tvarohová roláda s mandarínkami - obrázok 4
  5. 5

    a kokosová

    Tvarohová roláda s mandarínkami - obrázok 5
  6. 6

    a lekvárová

    Tvarohová roláda s mandarínkami - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
no ,ty si ale sikulka taketo roladky,robis chutky na ne.
eviana
Krásne roládky, skvelá kombinácia chutí, chválim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia