Tvarohová mňamka

ingova - fotkaingova, 10. apríla 2014
Tvarohová mňamka
Foto: ingova

Robila som ho prvý krát ale bol naozaj úžasný.

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 ks
1 hrnček
1 ks
1 PL
2 ČL
Plnka:
500 ml
2 ks
1 ks (Hera)
500 g
4 PL
Poleva:
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšlaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej, vanilkový cukor, hladkú múku s práškom do pečiva . Do polovici cesta dám kávu a do druhej kakao. Svetlé cesto vylejem na vymastený a vysypaný plech a druhé cesto cikcato kakaové cesto. Upečieme 180 C na 20 minút.

  2. 2

    Uvaríme puding, do horúceho maslo, rum, tvaroh , vymiešame a nalejeme na koláč.

  3. 3

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, primiešame smotanu a natrieme na koláč. Dáme do chladničky stuhnúť. Môžeme lubovolne ozdobiť.

    Tvarohová mňamka - obrázok 3

Diskusia k receptu

staja
Vyzerá naozaj lákavo, ale ten názov ma takmer odradil.
ancicka
tvarohové mám rada,no mne sa tiež ta mňamka nevidí,hodny je iného názvu,
luciak
co mate proti mňamke? :) Zato uzastny je posledne dni v kurze :) Kolac super, vyskusam.
jujoska
veru, slovo uzasny pise z neznameho dovodu vela ludi s "t", niekedy zacinam pochybovat, ci ma to v skole spravne naucili :D
ingova
Ide o recept a nie o gramatiku či názov koláču, upečte si ho.
dzejsik
minule som podobný krém robila, ten je ozaj mňam - ako pribináček :)
ebaka
Páči sa mi krém ... tvaroh mi chutí a na sviatky,keď nás bude viac upečiem.
elysa
myslím, že je to chutný koláčik:)
olinka12
No naozaj vyzerá to super zajtra sa isto bude u nás piecť. Ale mám jednu otázku ten tvaroh dva kusy po 250 g si myslím mýlim sa.
1cica
Tvarohove mozem.Dnes som robila pudingovy kolac z varecha.sk a je suprovy.
ingova
Tvaroh je kúpený v lídli 500g v tégliku, do horúceho pudingu dám maslo aby sa roztopilo až potom dám tvaroh a rozmiešam. A hned dám na cesto.

ingova
Môže sa tvaroh 2 ks po 250 g ale kúpený v lídli ten v tom tégliku 500g je super jemný
teekane
Koláčik som robila presne podľa receptu a vyšiel perfektne. Chutil celej rodinke. Najviac sa mi páči to, že je to hrnčeková koláčik. Určite ho ešte upečiem.
abetka
Včera som robila koláčik a je vynikajúci, každému chutil :)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja som ho robila dnes, ale na veľký plech ako bežne býva a to cesto bolo veľmi nízke. Ten recept je asi na menší plech, pritom na tom obrázku to vidno, ako by to bol normálne veľký plech. Tej plnky zasa bolo neúmerne veľa a bola dosť riedka, pritom som to robila podľa rozpisu.
deria
je výborný, veľmi nám chutil. Pripojila by som sa ku komentárom, čo sa týka názvu. Tu, v mojej kuchárskej knihe mi názov mňamka veľa nepovie, ak hladám po istom čase tvarohový, pudingový zákusok s čokoládovou polevou
marava
koláčik vyskúšaný, presne podľa receptu,môžem ho len odporučiť:)
amelia11
prečo tu riešite názov????nechápem..je fantastický. aj ten názov je ok!
suelinka
Chcela by som sa opytat ako velmi by sa zmenilo zlozenie keby som pouzila maslo namiesto hery, kolacik vyzera vynikajuco ale z nahradou co som tu nasla niesom spokojna. Dakujem :)
mamatata2
Vyskúšala som, dala som cesto z 3 vjec, lebo som sa bála, že bude nízky, ale kľudne by stačilo robiť aj podľa pôvodného receptu. Piekla som mužovi do práce na meniny, mal úspech, hneď pýtali kolegyne recept.
motyka
Piekla som ho v nedeľu. Bolo nás viacej. Aj napriek udržiavaniu línie mladých, sa po ňom zaprášilo. Ďakujem za výborný receptík. Určite bude naďalej v mojej KK. Niekedy možno aj s kvapkou rumu. Vyskúšam a napíšem. Ale ten Tvoj je úžasný.
motyka
@ Ingov á, prepáč nepostrehla som, že v recepte máš aj rum. Ja som ho v nedeľu nedala. Prehliadla som. Ale aj tak bol výborný. Prepáč. A @ seulinke. Hera menej riedne. Plnka s maslom bude riedšia, ale nie je problém koláč udržiavať v chladničke a narezať pred konzumáciou.
najska
Môžem dať tú čokoládu horúcu do smotany alebo musím počkať kým vychladne. Ďakujem za odpoveď a koláčik vyzerá skvele....:)
ingova
čololádu nevaríme, ale do horúceho hned zmiešame smotanu , ono sa to krásne do hladka zmieša a má chuť ako termix
taniky
Skvelý recept, lebo nie je veľmi sladký, vhodný ku káve...aj ja tento robievam, len som si ho upravila... namiesto vanilkového pudingu dávam smotanovo-vanilkový, hnedý trstinový cukor a dve čokolády 100g :-) a má úspech :-)
maska10
varecharky! nerieste nazov kolaca upecte ochutnajte a napiste ci vam chuti alebo nie tu ide o chut a nie o nazov nam chutil a bol mnamkovy!?
starkamajka
Je fantasticky piekla som ho este vlani.Deti nezjedli(zhltli )ho na posedenie.Neskor som ho chcela upiect.Okrem ulozenia v kk mala som ho napisany aj na papiery,ktory som zahodila a bolo po recepte.Hura dnes som ho opat nasla v knizke a uz ho mozem piect.Urcite je fantasticky.