Turecký med fotorecept

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 17. februára 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Turecký med (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

60 ml
210 g
60 g
1 PL
25 g
30 g
15 g
15 g
30 g

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnčeka dáme vodu s cukrom a zahrievame na 170 °C, až kým nevznikne úplne čistý sirup bez kryštálikov cukru. Potom pridáme med, glukózu a zahrejeme na 175 °C.

    Turecký med (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme dotuha, vmiešame do nich cukrový sirup a šľaháme do vychladnutia.

    Turecký med (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme nahrubo posekané kandizované čerešne, mandľové lupienky, podrvené mandle a pistácie, ktoré sme vopred prehriali.

    Turecký med (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes nalejeme do formy vyloženej ryžovým papierom. Necháme 1 deň odležať a potom turecký med nakrájame tenkým nožom, ktorý namáčame do horúcej vody.

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist