Tuniakový steak v bylinkovej kruste

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 28. marca 2012
Tuniakový steak v bylinkovej kruste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (alebo 4 steaky po 200 g )
 (rozmarín, bazalka, petržlenová vňať, tymian, pažítka)
4 ks
200 ml
1 ks
20 g
150 ml
400 ml




Postup

  1. 1

    Z tuniaka nakrájame 4 pekné steaky. Na panvičke pripravíme omáčku z limetkovej šťavy (z jednej polovice limetky, druhú polovicu použijeme na dekoráciu), bieleho vína a smotany na šľahanie. Všetko spolu povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    V malej miske zmiešame žĺtok s najemno nasekanými bylinkami, soľou, strúhankou a kvapkou mlieka. Na rozpálenom grile z oboch strán narýchlo opečieme steaky z tuniaka. Aj napriek tomu, že tuniak je mäsitá ryba, odporúčame prepiecť len jemne, aby si steak zachoval vláčnosť a chuť. Mäso tuniaka dobre prepečené ostáva suché.

  3. 3

    Opečený steak prelejeme zmesou žĺtka a byliniek a v rozpálenej rúre rýchlo zapečieme do zlatista. Na tanier nalejeme limetkovú omáčku, na ktorú uložíme steak z tuniaka, dekorujeme limetkou a čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia