Tuniakový šalát

alicka80Alicka80, 18. decembra 2011 16:39
Ďalšie jeho recepty »

Tuniakový šalátFoto: alicka80

Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My doma sme si ho nazvali po svojom a trošku sme si ho upravili. Hlavne čo sa kvantity týka. Je perfektný, možno aj lepší ako klasický zemiakový. Fakt príjemná zmena. Fotila som len mobilom, ale skúste ho :-)

6-8
porcií
120 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
6 ks väčšia
4 ks uvarené natvrdo
4 konzervy
142 g
1 a 1/2 sklíčka
1 ks balené

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladnú očistíme ich a pretlačíme ich cez sitko na zemiaky (nakrájame). Načistíme mrkvu, nakrájame na kocky a osmahneme na olivovom oleji. Zalejeme ju vodou a podusíme kým nezmäkne. Potom ju trošku popučíme napr. vidličkou, ale nie úplne na kašu. Vajíčka uvarené natvrdo očistíme a nakrájame nadrobno. Olivy si precedíme a tiež nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Zmiešame zemiaky, mrkvu, vajíčka, olivy spolu s tuniakom aj so šťavou (ja som mala 2 konzervy drveného tuniaka a 2 konzervy kúsky tuniaka). Posolíme, pokoreníme a pridáme 1 a pol sklíčka (440 ML) majonézy. Dobre premiešame a dáme zachladiť.

  3. 3

    Údené pliecko si obvaríme a po vychladnutí nakrájame. Podávame so šalátom. Perfektne by sa k tomu hodila aj vyprážaná ryba, alebo rezeň. Prípadne sa to dá jesť len tak s pečivom. My uvažujeme, že zameníme tento šalát so zemiakovým na Vianoce.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist