Tuniakový šalát

alicka80 - bez fotkyalicka80, 18. decembra 2011
Tuniakový šalát
Foto: alicka80

Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My doma sme si ho nazvali po svojom a Zobraziť celý popisTento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My doma sme si ho nazvali po svojom a trošku sme si ho upravili. Hlavne čo sa kvantity týka. Je perfektný, možno aj lepší ako klasický zemiakový. Fakt príjemná zmena. Fotila som len mobilom, ale skúste ho :-)

6-8
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
6 ks väčšia
4 ks uvarené natvrdo
4 konzervy
142 g
1 a 1/2 sklíčka
1 ks balené




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladnú očistíme ich a pretlačíme ich cez sitko na zemiaky (nakrájame). Načistíme mrkvu, nakrájame na kocky a osmahneme na olivovom oleji. Zalejeme ju vodou a podusíme kým nezmäkne. Potom ju trošku popučíme napr. vidličkou, ale nie úplne na kašu. Vajíčka uvarené natvrdo očistíme a nakrájame nadrobno. Olivy si precedíme a tiež nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Zmiešame zemiaky, mrkvu, vajíčka, olivy spolu s tuniakom aj so šťavou (ja som mala 2 konzervy drveného tuniaka a 2 konzervy kúsky tuniaka). Posolíme, pokoreníme a pridáme 1 a pol sklíčka (440 ML) majonézy. Dobre premiešame a dáme zachladiť.

  3. 3

    Údené pliecko si obvaríme a po vychladnutí nakrájame. Podávame so šalátom. Perfektne by sa k tomu hodila aj vyprážaná ryba, alebo rezeň. Prípadne sa to dá jesť len tak s pečivom. My uvažujeme, že zameníme tento šalát so zemiakovým na Vianoce.

Diskusia k receptu

marianna76
zaujímavý... určite dakedy skúsim, ešte , že je super akcia na veľké majonézy ...
kuchticka
Nechapem, co znamena 11/2 sklicka majonezy - kolko je to na vahu, ci ml? Kolko je toho tuniaka na vahu? Neviem ako velke konzervy tuniaka mate u vas. Inak velmi zaujimavy recept a chcem ho vyskusat. Vdaka za odpoved.
ainy
@kuchticka prepáč ak som to napísala chaoticky.....jedno sklíčko majonézy má 440 ml a ja som dala jeden a pol sklíčka majonézy, konzerva tuniaka, ktorú som použila má 185 g z toho 130 g pevný podiel tuniaka (zn. Giana)...napíšem to aj do receptu
nika60
Znie to zaujímavo asi to vyskúšam,lebo ryby mám veľmi rada
ainy
Skus, je to fakt prijemna zmena :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia