Tuniakový šalát
Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého
vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na
ktorom pražíme ryžu asi 3 minúty. Opraženú
ryžu zalejeme vodou a osolíme. Ryžu privedieme
do varu, kastról prikryjeme pokrievkou
a ryžu vložíme do rúry zohriatej na 180 °C
na 20 minút.
- Po upečení ryžu vyberieme z rúry a premiešame
vidličkou a necháme vychladnúť. Do
vychladnutej ryže pridáme na kocky nakrájanú
uhorku, očistené a odkôstkované avokádo.
- Sparenú zelenú fazuľku a na mesiačiky
nakrájanú červenú cibuľu pridáme
do zmesi, ktorú zľahka premiešame.
Na záver pridáme olivový olej,
šťavu z limety a dochutíme
soľou a korením. Pri podávaní
šalátu poukladáme kúsky
tuniaka navrch šalátu.
|