Tuniakový burger

Tuniakový burger

Autor receptu: podravka

V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z chleba odstránime kôrku a striedku dáme do mixéra, aby sme dostali omrvinky.
  2. Do misky dáme scedeného tuniaka, citrónovú šťavu, olivový olej, omrvinky, jemne nasekanú červenú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, rozšľahané vajíčko, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
  3. Zmes dobre premiešame a vytvoríme 2 kusy placiek, ktoré obalíme v strúhanke.
  4. Na plech na pečenie dáme papier a na to poukladáme placky. Pečieme približne 15 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Po upečení vyberieme z rúry a na teplé placky položíme mozzarellu, ktorá sa trošku rozpustí.
  5. Pečivo prerežeme na polovicu, spodnú časť potrieme kečupom, na to dáme rukolu, upečené placky, paradajky, uhorku a prikryjeme vrchnou časťou pečiva.
  6. Podávame okamžite.