Tuniakovo-zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Inspiraciu na tento salat som nasla na iternete na mojej oblubenej stranke taste.com.au

6-8
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky som si uvarila v supke a mlade listy z mangold som si nakrajala na mensie kusky.
  2. Mrazeny hrasok som vysypala do vriacej vody, povarila som ho asi 3 minuty a potom som vodu zliala. K teplemu hrasku som pridala nakrajane listy mangoldu, premiesala som to a hrniec som prikryla. Listy mangoldu sa zaparili a zjemneli.
  3. Do dalsej misky som si pripravila tuniaka z konzervy a cibulu nakrajanu na mesiacky, ktore som pokvapkala citronovou stavou.
  4. Uvarene zemiaky som ocistila a nakrajala som ich na kusky velke asi 2/2cm. Zemiaky som posolila, okorenila a premiesala. Potom som k nim pridala tuniaka s cibulou, hrasok, listy mangoldu a nasekanu koprovu vnatku.
  5. Vsetko som spolu premiesala. Potom som pridala majonezu, zase som to premiesala a na koniec som pridala uvarene vajicka pokrajane na vacsie kusky. Salat som potom uz len zlahka premiesala.
  6. Salat sa moze podavat aj takto. Majoneza sa nezamiesa do celeho salatu ale sa da osobitne na kazdu porciu pri podavani.