Tuniakovo-zemiakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Inspiraciu na tento salat som nasla na iternete na mojej oblubenej stranke taste.com.au
6-8 porcií |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som si uvarila v supke a mlade listy z mangold som si nakrajala na mensie kusky.
- Mrazeny hrasok som vysypala do vriacej vody, povarila som ho asi 3 minuty a potom som vodu zliala. K teplemu hrasku som pridala nakrajane listy mangoldu, premiesala som to a hrniec som prikryla. Listy mangoldu sa zaparili a zjemneli.
- Do dalsej misky som si pripravila tuniaka z konzervy a cibulu nakrajanu na mesiacky, ktore som pokvapkala citronovou stavou.
- Uvarene zemiaky som ocistila a nakrajala som ich na kusky velke asi 2/2cm. Zemiaky som posolila, okorenila a premiesala. Potom som k nim pridala tuniaka s cibulou, hrasok, listy mangoldu a nasekanu koprovu vnatku.
- Vsetko som spolu premiesala. Potom som pridala majonezu, zase som to premiesala a na koniec som pridala uvarene vajicka pokrajane na vacsie kusky. Salat som potom uz len zlahka premiesala.
- Salat sa moze podavat aj takto. Majoneza sa nezamiesa do celeho salatu ale sa da osobitne na kazdu porciu pri podavani.