Tuniakovo - paradajkové taštičky

h8u - fotkah8u, 3. marca 2012
Tuniakovo - paradajkové taštičky
Foto: h8u

V chladničke som mala lístkové cesto a rozmýšľala som, čo s ním. Tak som vykúzlila takéto jednoduché, rýchle, ľahké a hlavne naozaj chutné jedlo. Zobraziť celý popisV chladničke som mala lístkové cesto a rozmýšľala som, čo s ním. Tak som vykúzlila takéto jednoduché, rýchle, ľahké a hlavne naozaj chutné jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 konzerva
1 ks
0,5 ks
  na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce.

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 1
  2. 2

    Na troche olivového oleja si orestujeme polovicu červenej cibuľky.

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme konzervu tuniaka (olej odstránime). Ja som použila tuniaka v oleji, lebo iného som doma nemala, ale som si istá, že taštičky by boli chutné aj s tuniakom vo vl. šťave (a hlavne zdravšie). Ďalej pridáme 5 lyžíc paradajkového pretlaku a premiešame. Nevznikne nám omáčka, len sa tuniak ako keby sfarbí do červena.

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 3
  4. 4

    Zmes necháme chvíľu vychľadnúť. Zatiaľ si nakrájame paradajku - prekrojíme ju na polku a krájame na asi pol centimetra hrubé polmesiačiky.

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 4
  5. 5

    Na každý štvorček z cesta pokladáme kôpku tuniakovej zmesi a jeden kúsok paradajky. Trocha okoreníme a posypeme sušenou bazalkou.

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 5
  6. 6

    Každý naplnený štvorček preložíme ďalším štvorčekom a okraje prilepíme k sebe - najprv prstami a potom vidličkou, ako pri zlepovaní pirohov (pôsobí to krajšie :) ). Takto hotové taštičky opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180° približne 25 minút, kým nebudú taštičky zlaté a chrumkavé. Dobrú chuť :)

    Tuniakovo - paradajkové taštičky - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia