Tuniakové sticks

Autor receptu: redakcia

5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky v šupke (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta. Z cesta pripravíme 120 g guľôčky a necháme ich podkysnúť hodinu pod fóliou.
  2. Potom každú guľôčku cesta rozvaľkáme a natiahneme na dĺžku 30 cm a šírku 7 cm. Na natiahnuté cesto dáme paradajkový základ - drvené paradajky rovnomerne rozotrieme po celej ploche 1 cm od okraja.
  3. Mozzarellu, tuniaka v oleji, červenú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a čierne olivy rovnomerne rozložíme po celej ploche 1 cm od okraja. Dáme zapiecť dozlatista pri teplote 250 °C. Okraje natierame olivovým alebo cesnakovým olejom.