Tuniakové špagety

Autor receptu: sheenastaley

Tento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si ho teraz musím robiť stále. Ingrediencie sa dajú do nekonečna obmieňať aby sa jedlo nezunovalo a samozrejme aj existuje milión podobných receptov, ale tento je rozhodne najlepší a všetkým odporúčam ho rýchlo vyskúšať, je to pomerne jednoduché a rýchle takže neolutujete :)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si jarnú cibulku a cesnak. Na panvici rozpálime olej(v prípade, že máte tuniaka v oleji, tak odporúčam vyliať olej z neho na panvicu a prípadne len doplnit obycajný olej podľa potreby. Vysypeme cibulkua cesnak na panvicu a necháme speniť. (Cesnak o niečo neskor aby nezhorkol...
  2. Pridáme tuniaka a chvíľku posmažíme. Následne pridáme nadrobno nakrájané paradajky, znovu hvílku posmažíme, aby pustili šťavu a pridáme zeleninovu zmes ( najviac odporúčam Bonduelle mexiko ale keď nie je po ruke, postačí akákoľvek iná zmes, napríklad aj mrazená :) ) Pridáme koreniny(podľa chuti) a za stáleho miešana varíme a nechávame jednotlivé ingrediencie sa poriadne pozoznamovať.
  3. Uvarené špagety trošku podlejeme olejom aby sa nelepili a na vrch vysypeme na kúsky nakrájanú mozzarellu. Vezmeme tuniakovú zmes a vylejeme na špagety a mozzarellu a až v tomto momente všetko spolu poriadne zamiešame. Podávame posypané nastrúhaným syrom a podľa chuti pokropené slaninkou. Dobrú chuť :)