Tuniakové špagety
Autor receptu: sheenastaley
Tento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si ho teraz
musím robiť stále. Ingrediencie sa dajú do nekonečna obmieňať aby sa jedlo nezunovalo
a samozrejme aj existuje milión podobných receptov, ale tento je rozhodne najlepší a
všetkým odporúčam ho rýchlo vyskúšať, je to pomerne jednoduché a rýchle takže
neolutujete :)
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si jarnú cibulku a cesnak.
Na panvici rozpálime olej(v prípade, že máte tuniaka v oleji, tak odporúčam vyliať olej z neho na panvicu a prípadne len doplnit obycajný olej podľa potreby.
Vysypeme cibulkua cesnak na panvicu a necháme speniť. (Cesnak o niečo neskor aby nezhorkol...
- Pridáme tuniaka a chvíľku posmažíme. Následne pridáme nadrobno nakrájané paradajky, znovu hvílku posmažíme, aby pustili šťavu a pridáme zeleninovu zmes ( najviac odporúčam Bonduelle mexiko ale keď nie je po ruke, postačí akákoľvek iná zmes, napríklad aj mrazená :) ) Pridáme koreniny(podľa chuti) a za stáleho miešana varíme a nechávame jednotlivé ingrediencie sa poriadne pozoznamovať.
- Uvarené špagety trošku podlejeme olejom aby sa nelepili a na vrch vysypeme na kúsky nakrájanú mozzarellu.
Vezmeme tuniakovú zmes a vylejeme na špagety a mozzarellu a až v tomto momente všetko spolu poriadne zamiešame.
Podávame posypané nastrúhaným syrom a podľa chuti pokropené slaninkou.
Dobrú chuť :)