Tuniakové fašírky so zemiakmi

bonvivanka - bez fotkybonvivanka, 1. septembra 2016

Nechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako hlavné jedlo doprevádzané čerstvým chrumkavým šalátikom. Je to ďalšia Zobraziť celý popisNechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako hlavné jedlo doprevádzané čerstvým chrumkavým šalátikom. Je to ďalšia inšpirácia z Talianska. Sú veľmi obľúbené hlavne v domácej talianskej kuchyni. Táto varianta je robená zo zemiakového pyré. Kedže mi zostalo zo včera pyré zo zemiakov a v špajzi mám vždy tuniakové konzervy a potrebovala som urobiť rýchlu večeru, tak ma napadli tieto fašírky.

10
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
50 g
1 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky prepasírujeme na pyré (môžete použiť aj zemiakové pyré, ktoré vám ostalo).

  2. 2

    Tuniaka v olivovom oleji necháme odkvapkať od oleja, zmiešame s pretlačenými zemiakmi, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, prípadne aj pažítku, pridáme strúhaný parmezán, soľ, čierne mleté korenie a jedno celé vajce. Pomer surovín je iba odhadom, nie je potrebné dodržať presné dávky surovín.

  3. 3

    Zo zmesi vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Fašírky netreba dlho vyprážať, lebo suroviny sú už tepelne upravené. Môžeme podávať ako chuťovku k vínu alebo ako hlavný chod so šalátom.

Diskusia k receptu

jack
Veľmi dobrý nápad.Stojí za vyskúšanie.
michaelas9
Nejak sa mi to rozpadáva, kde som mohla urobiť chybu ? Ďakujem 🙈🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia