Tuniakové cestoviny za 10 minút

vladka29 - fotkavladka29, 18. januára 2013

Tieto cestoviny robim asi 6 rokov pravidelne. Dovolim si tvrdit, ze je to moj recept, nakolko som ho raz uuuuuplne ako z nudze cnost Zobraziť celý popisTieto cestoviny robim asi 6 rokov pravidelne. Dovolim si tvrdit, ze je to moj recept, nakolko som ho raz uuuuuplne ako z nudze cnost urobila a odvtedy je nasou stalicou. Je to dost kaloricke jedlo, ale ja neznasam odtucnene a light potraviny a ked smotana...tak PORAAAAAADNA :-D. A vlastneja vsade, kde ma ist mlieko s mukou, radsej supnem 33% smotanu...to je nebicko v papulke.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
2-3  ks
2  ks
2-3  ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Potrebujeme konzervu tuniaka v oleji, nie vo vlastnej stave, v oleji a najlepsie v olivovom. Ja pre troch ludi pouzivam dve konzervy CALVO alebo ISABEL. Sladku 33% smotanu, dva pretlaky paradajkove, najchutnejsie su od HAME a cesnaku kto kolko ma rad, my hodne a sol.

  2. 2

    POSTUP PRÍPRAVY Vezmite si panvicu, s vyssimi bocnymi okrajmi, nieco ako wok panvica a vylejte tam smotanku, pridajte tuniaka, pretlak a pree4tlaceny casnak a vsetko zmiesajte. Dajte na plamen a nechajte prejst varom a odstavte, nevarte dlho, lebo velmi omacka zhustne.

  3. 3

    Uvarte cestoviny 500 g, najlepsie penne alebo musle a vmiesajte do omacky, podla chuti dosolte a podavajte. Nasa mala sa naje vzdy toho ako drevorubac. DOBRU CHUT.

Diskusia k receptu

denyany
Mňam, aj my máme radi veľa cesnaku, tvoj receptík vyskúšam, kombinácia surovín sa mi veľmi pozdáva.
vladka29
Urcite vyskusaj, daj potom vediet, ci chutil, ja mam len pozitivne ohlasy. DOBRU CHUT
mirkahuska
keď som rozmýšľala, ako urobiť tuniakové cestoviny, predstavovala som si to veľmi podobne :) omáčku som pred chvíľkou odstavila a je fantastická, akurát som pridala ešte trošku pažitky a chilli.
betuska131g
Vyskúšané, zjedené. Omáčka je vynikajúca.
Máme radi cestoviny a tento recept bude zaradený medzi naše TOP recepty.Veľká pochvala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia