Tuniak v lupienkoch s tekvicovou kašou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Porcie tuniaka osolíme a obalíme v nasekaných kukuričných lupienkoch. Pomaly ich opečieme na oleji tak, aby zostal stred surový, ale zároveň teplý.
- Tekvicové pyré: Tekvicu olúpeme, odstránime semienka a šupku a upečieme na 180 °C domäkka, kým trochu zhnednú kraje. Dôkladne rozmixujeme, ak bude pyré riedke, necháme odkvapkať cez utierku, osolíme a môžeme pridať zľahka smotanu.
- Omáčka: Omáčku hoi-sin, sladkú čili omáčku, citrónovú šťavu, ocot, cukrovú vodu (voda a cukor v pomere 1:1), sójovú omáčku, vývar, BBQ omáčku a sezamové semienka dáme do jedného kastrólika a pomaly necháme odpariť.
|