Tuniak à la georgii

Autor receptu: georgii

Veľmi sýte a rýchle predjedlo...

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Mätu si dám do misky aby sa mi odmočila odložím si ju nabok. Konzervu s tuniakom si otvoríme a odlejeme polovicu oleja. Tuniaka so zvyškom oleja si vysypem do misky. Roztlačím ho vydličkou aby v miske neboli hrutky. Pridám maslo. Premiešam, pridám horčicu ( ak nepridáte dijónsku horčicu ale normálnu, na konci pridajte trochu chilli korenia aby zmes dostala svoj štipľavý nádych)opäť premiešam tak, aby som nevidel maslo alebo horčicu.
  2. Očistím si šalotku a polku z nej nakrájam na drobno. Primiešam do zmesi. Mätu ktorá sa mi odmočila si nasekám takisto na drobno a primiešam.
  3. Bagetky si rozkrojime na polky spodná by mala byť trocha väčšia. Zo spodnej resp. Z väčšej časti vydlabem vnútro, naplním zmesou. Takto urobím všetky štyri bagetky. Nakoniec všetky ozdobím mätou každú dvomi alebo štyrmi kúskami. Dobrú chuť!