Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je tu uz jeden recept na Tuna morney, ktory pridala uz dost davno @Shelley2mmm http://varecha.pravda.sk/recepty/tuna-mornay-fotorecept/9853-recept.html. Jej recept je iny, preto som sa rozhodla, ze pridam aj ja moju verziu.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na rozpustene maslo som nasypala muku
- a chvilu som to spolu poprazila.
- Oprazenu muku som odlozila zo sporaka a zaliala som ju studenym mliekom. Vsetko som spolu premiesala, dala naspat na sporak a za staleho miesania som uvarila omacku.
- Do omacky som pridala scedeneho tuniaka z konzervy, hrasok, nastruhany syr, posekanu pazitku, sol a korenie. Namiesto pazitky sa moze dat mlada cibulka. Vsetko som spolu premiesala.
- Na koniec som este do omacky pridala uvarene na platky nakrajane vajicka.
- Tuniakovu omacku som prelozila do vymastenej misky na pecenie.
- Zo struhanky, syra, masla a nasekanej petrzlenovej vnatky som si urobila posypku.
- Touto posypkou som posypala vrch omacky.
- Omacku som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Treba to sledovat, mozno v niektorych rurach bude stacit len 25 minut. My sme to mali so zemiakovou kasou. Niektori pred pecenim zamiesaju do omacky uvarene cestoviny, alebo uvarenu ryzu a tak to zapekaju. Da sa aj tak, potom je to uz jedlo samo o sebe, neni k tomu treba ziadna priloha.