Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je tu uz jeden recept na Tuna morney, ktory pridala uz dost davno @Shelley2mmm http://varecha.pravda.sk/recepty/tuna-mornay-fotorecept/9853-recept.html. Jej recept je iny, preto som sa rozhodla, ze pridam aj ja moju verziu.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na rozpustene maslo som nasypala muku
  2. a chvilu som to spolu poprazila.
  3. Oprazenu muku som odlozila zo sporaka a zaliala som ju studenym mliekom. Vsetko som spolu premiesala, dala naspat na sporak a za staleho miesania som uvarila omacku.
  4. Do omacky som pridala scedeneho tuniaka z konzervy, hrasok, nastruhany syr, posekanu pazitku, sol a korenie. Namiesto pazitky sa moze dat mlada cibulka. Vsetko som spolu premiesala.
  5. Na koniec som este do omacky pridala uvarene na platky nakrajane vajicka.
  6. Tuniakovu omacku som prelozila do vymastenej misky na pecenie.
  7. Zo struhanky, syra, masla a nasekanej petrzlenovej vnatky som si urobila posypku.
  8. Touto posypkou som posypala vrch omacky.
  9. Omacku som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Treba to sledovat, mozno v niektorych rurach bude stacit len 25 minut. My sme to mali so zemiakovou kasou. Niektori pred pecenim zamiesaju do omacky uvarene cestoviny, alebo uvarenu ryzu a tak to zapekaju. Da sa aj tak, potom je to uz jedlo samo o sebe, neni k tomu treba ziadna priloha.