Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept)

Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 9. apríla 2011 19:10Ďalšie jeho recepty

Recept pochádza zo stránky www.atlantickitchen.blogspot.com.

Postup prípravy receptu

1

Kakaové sušienky a maslo dáme do mixera.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Rozmixujeme. Nemusíme úplne najemno.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Rozdrvené keksy s maslom vsypeme do tortovej formy, ktorej dno je prekryté papierom na pečenie.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Chrumkavú hmotu roztlačíme vo forme a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Vo veľkej mise zmiešame tvaroh a cukor. Pridáme kukuričný škrob a šľaháme pokiaľ sa suroviny nespoja do hladkého krému.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

Hmotu stále mixujeme a postupne po jednom pridávame vajcia.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

Na záver pridáme vanilkový extrakt a kyslú smotanu. Rozmiešame.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

Nad parou roztopíme mliečnu čokoládu s jednou lyžicou smotany.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

Hladkú mierne vychladnutú čokoládovú zmes pridáme k tretine tvarohovo - vajíčkovej hmote. Mixérom šlaháme, kým sa čokoláda spojí s ostatnými surovinami. Hladký krém navrstvíme na sušienkový korpus.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 9

10

Ďalšiu vrstvu si pripravíme rovnakým spôsobom roztopením mliečnej čokolády s lyžicou smotany.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 10

11

Čokoládu opäť zašľaháme do druhej tretiny tvarohového krému. Opatrne navrstvíme na bielu vrstvu.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 11

12

Postup opakujeme s horkou čokoládou, ktorú roztopíme s 2 lyžicami smotany. Po navrstvení poslednej vrstvy vložíme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C . Po 15 minútach znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalšiu hodinu. Po hodine vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč v nej necháme vychladnúť.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hviezdickaz, 9. apríla 2011 o 20:26
    pekny rp :)


  • dorisa, 9. apríla 2011 o 20:47
    čo pekný! krásny


  • havino, 9. apríla 2011 o 21:04
    ukladám, nádhernééé


  • 3sandra3, 9. apríla 2011 o 21:24
    pekná tvarohová tortička,,,vyskúšam


  • jerica, 9. apríla 2011 o 21:24
    to je moje , už je v MKK :-)


  • elantra, 9. apríla 2011 o 22:02
    mnaaaaam! toto urcite musim urobit, vyzera to uzasne! perfekt


  • bejaja, 9. apríla 2011 o 22:21
    wau, je úžasný, ukladámdo KK...


  • babav, 10. apríla 2011 o 07:12
    Perfektny zakusok ! V podstate verzia receptu na cokoladovy cheese cake;-)


  • egreska, 10. apríla 2011 o 07:42
    mnam ,to musí byt úžasná chut


  • paveljrk, 10. apríla 2011 o 10:15
    nádherný a asi aj výborný.vyskúšam,ukladám MKK.


  • cica2, 10. apríla 2011 o 10:17
    nádhera!!!


  • tatranka, 10. apríla 2011 o 13:52
    Ukladám do KK.Vyskúšam.


  • pivonka, 10. apríla 2011 o 16:21
    Oj, ten je lákavý!


  • elisticka, 10. apríla 2011 o 17:55
    krasne...


  • tonicka53, 10. apríla 2011 o 18:27
    krásny zákusok, krásny fotopostup ! šikovná si ty @zirafninka1


  • danusik305, 10. apríla 2011 o 20:33
    Vyzerá úžasne. Až mám naňho chuť :)


  • iboja, 10. apríla 2011 o 21:34
    vyskúšame ...ukladám


  • janger, 10. apríla 2011 o 22:19
    Fantasticka torticka. Iste vyborna.


  • evas13, 11. apríla 2011 o 03:53
    Nádherná tortička, hodná pripravenia.


  • lucylee, 11. apríla 2011 o 09:03
    prekrásne, skláňam sa pre tebou pani cukrárka :)


  • strigus, 11. apríla 2011 o 12:27
    vyzerá fantasticky, KK


  • pipina222, 11. apríla 2011 o 21:27
    prave som ho upiekla podla Tvojho receptu a musim sklamane skonstatovat, ze teda neviem, kde nastala chyba, ale okraje sa mi zdvihli a nakoniec sa mi v strede urobili poriadne trhliny :((( tak dumam, ze urobim nejaky slahackovy krem a natriem to nan, aby som to zakryla. Mas nejaky tip, ako tomu predist?


  • pipina222, 12. apríla 2011 o 10:49
    mohlo by to byt tym, ze som ruru na dve sekundy raz otvorila? som totiz amater...


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. apríla 2011 o 12:06
    Na cheesecake-u (tomto type tvarohových koláčov) sa mi vždy zdvihnú okraje a povrch popraská. Až budeme také dobré ako @zirafninka1 , tak aj ten náš bude na povrchu pekný. Aby tej čokolády nebolo málo, ja by som ten koláč poliala dobrou horkou čokinou :-D, teda ak ti vadia tie praskliny...


  • pipina222, 12. apríla 2011 o 17:17
    po drobnych kozmetickych upravach musim povedat, ze je VYNIKAJUCI!!!! ;))) mnam


  • zirafninka1, 27. apríla 2011 o 20:54
    Dakujem za krasne komentáre a @pipina222 som rada, ze chutilo. Aj mne povrch cheescakov zvykne popraskat, ale tento nie. Ja som myslela , ze "zazrak nepopraskania" sposobuje cokolada. Ale asi mala len moja rura dobru naladu. Na fintu ako poraskaniu predist som stale neprisla :(


  • 3sandra3, 14. augusta 2012 o 22:12
    pekný koláčik



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist