Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept)

Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 9. apríla 2011 19:10Ďalšie jeho recepty

Recept pochádza zo stránky www.atlantickitchen.blogspot.com.

Postup prípravy receptu

1

Kakaové sušienky a maslo dáme do mixera.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Rozmixujeme. Nemusíme úplne najemno.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Rozdrvené keksy s maslom vsypeme do tortovej formy, ktorej dno je prekryté papierom na pečenie.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Chrumkavú hmotu roztlačíme vo forme a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Vo veľkej mise zmiešame tvaroh a cukor. Pridáme kukuričný škrob a šľaháme pokiaľ sa suroviny nespoja do hladkého krému.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

Hmotu stále mixujeme a postupne po jednom pridávame vajcia.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

Na záver pridáme vanilkový extrakt a kyslú smotanu. Rozmiešame.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7

8

Nad parou roztopíme mliečnu čokoládu s jednou lyžicou smotany.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8

9

Hladkú mierne vychladnutú čokoládovú zmes pridáme k tretine tvarohovo - vajíčkovej hmote. Mixérom šlaháme, kým sa čokoláda spojí s ostatnými surovinami. Hladký krém navrstvíme na sušienkový korpus.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 9

10

Ďalšiu vrstvu si pripravíme rovnakým spôsobom roztopením mliečnej čokolády s lyžicou smotany.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 10

11

Čokoládu opäť zašľaháme do druhej tretiny tvarohového krému. Opatrne navrstvíme na bielu vrstvu.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 11

12

Postup opakujeme s horkou čokoládou, ktorú roztopíme s 2 lyžicami smotany. Po navrstvení poslednej vrstvy vložíme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C . Po 15 minútach znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalšiu hodinu. Po hodine vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč v nej necháme vychladnúť.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hviezdickaz, 9. apríla 2011 o 20:26
    pekny rp :)


  • dorisa, 9. apríla 2011 o 20:47
    čo pekný! krásny


  • havino, 9. apríla 2011 o 21:04
    ukladám, nádhernééé


  • 3sandra3, 9. apríla 2011 o 21:24
    pekná tvarohová tortička,,,vyskúšam


  • jerica, 9. apríla 2011 o 21:24
    to je moje , už je v MKK :-)


  • elantra, 9. apríla 2011 o 22:02
    mnaaaaam! toto urcite musim urobit, vyzera to uzasne! perfekt


  • bejaja, 9. apríla 2011 o 22:21
    wau, je úžasný, ukladámdo KK...


  • babav, 10. apríla 2011 o 07:12
    Perfektny zakusok ! V podstate verzia receptu na cokoladovy cheese cake;-)


  • egreska, 10. apríla 2011 o 07:42
    mnam ,to musí byt úžasná chut


  • paveljrk, 10. apríla 2011 o 10:15
    nádherný a asi aj výborný.vyskúšam,ukladám MKK.


  • cica2, 10. apríla 2011 o 10:17
    nádhera!!!


  • tatranka, 10. apríla 2011 o 13:52
    Ukladám do KK.Vyskúšam.


  • pivonka, 10. apríla 2011 o 16:21
    Oj, ten je lákavý!


  • elisticka, 10. apríla 2011 o 17:55
    krasne...


  • tonicka53, 10. apríla 2011 o 18:27
    krásny zákusok, krásny fotopostup ! šikovná si ty @zirafninka1


  • danusik305, 10. apríla 2011 o 20:33
    Vyzerá úžasne. Až mám naňho chuť :)


  • iboja, 10. apríla 2011 o 21:34
    vyskúšame ...ukladám


  • janger, 10. apríla 2011 o 22:19
    Fantasticka torticka. Iste vyborna.


  • evas13, 11. apríla 2011 o 03:53
    Nádherná tortička, hodná pripravenia.


  • lucylee, 11. apríla 2011 o 09:03
    prekrásne, skláňam sa pre tebou pani cukrárka :)


  • strigus, 11. apríla 2011 o 12:27
    vyzerá fantasticky, KK


  • pipina222, 11. apríla 2011 o 21:27
    prave som ho upiekla podla Tvojho receptu a musim sklamane skonstatovat, ze teda neviem, kde nastala chyba, ale okraje sa mi zdvihli a nakoniec sa mi v strede urobili poriadne trhliny :((( tak dumam, ze urobim nejaky slahackovy krem a natriem to nan, aby som to zakryla. Mas nejaky tip, ako tomu predist?


  • pipina222, 12. apríla 2011 o 10:49
    mohlo by to byt tym, ze som ruru na dve sekundy raz otvorila? som totiz amater...


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. apríla 2011 o 12:06
    Na cheesecake-u (tomto type tvarohových koláčov) sa mi vždy zdvihnú okraje a povrch popraská. Až budeme také dobré ako @zirafninka1 , tak aj ten náš bude na povrchu pekný. Aby tej čokolády nebolo málo, ja by som ten koláč poliala dobrou horkou čokinou :-D, teda ak ti vadia tie praskliny...


  • pipina222, 12. apríla 2011 o 17:17
    po drobnych kozmetickych upravach musim povedat, ze je VYNIKAJUCI!!!! ;))) mnam


  • zirafninka1, 27. apríla 2011 o 20:54
    Dakujem za krasne komentáre a @pipina222 som rada, ze chutilo. Aj mne povrch cheescakov zvykne popraskat, ale tento nie. Ja som myslela , ze "zazrak nepopraskania" sposobuje cokolada. Ale asi mala len moja rura dobru naladu. Na fintu ako poraskaniu predist som stale neprisla :(


  • 3sandra3, 14. augusta 2012 o 22:12
    pekný koláčik



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist