Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept)

Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 9. apríla 2011 19:10Ďalšie jeho recepty

Recept pochádza zo stránky www.atlantickitchen.blogspot.com.

Postup prípravy receptu

Kakaové sušienky a maslo dáme do mixera.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1

Rozmixujeme. Nemusíme úplne najemno.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2

Rozdrvené keksy s maslom vsypeme do tortovej formy, ktorej dno je prekryté papierom na pečenie.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3

Chrumkavú hmotu roztlačíme vo forme a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Vo veľkej mise zmiešame tvaroh a cukor. Pridáme kukuričný škrob a šľaháme pokiaľ sa suroviny nespoja do hladkého krému.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Hmotu stále mixujeme a postupne po jednom pridávame vajcia.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Na záver pridáme vanilkový extrakt a kyslú smotanu. Rozmiešame.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Nad parou roztopíme mliečnu čokoládu s jednou lyžicou smotany.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Hladkú mierne vychladnutú čokoládovú zmes pridáme k tretine tvarohovo - vajíčkovej hmote. Mixérom šlaháme, kým sa čokoláda spojí s ostatnými surovinami. Hladký krém navrstvíme na sušienkový korpus.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Ďalšiu vrstvu si pripravíme rovnakým spôsobom roztopením mliečnej čokolády s lyžicou smotany.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Čokoládu opäť zašľaháme do druhej tretiny tvarohového krému. Opatrne navrstvíme na bielu vrstvu.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 11

Postup opakujeme s horkou čokoládou, ktorú roztopíme s 2 lyžicami smotany. Po navrstvení poslednej vrstvy vložíme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C . Po 15 minútach znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalšiu hodinu. Po hodine vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč v nej necháme vychladnúť.
Trojitý čokoládovo- tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

27 komentárov k receptu
  • hviezdickaz, 9. apríla 2011 o 20:26
    pekny rp :)


  • dorisa, 9. apríla 2011 o 20:47
    čo pekný! krásny


  • havino, 9. apríla 2011 o 21:04
    ukladám, nádhernééé


  • 3sandra3, 9. apríla 2011 o 21:24
    pekná tvarohová tortička,,,vyskúšam


  • jerica, 9. apríla 2011 o 21:24
    to je moje , už je v MKK :-)


  • elantra, 9. apríla 2011 o 22:02
    mnaaaaam! toto urcite musim urobit, vyzera to uzasne! perfekt


  • bejaja, 9. apríla 2011 o 22:21
    wau, je úžasný, ukladámdo KK...


  • babav, 10. apríla 2011 o 07:12
    Perfektny zakusok ! V podstate verzia receptu na cokoladovy cheese cake;-)


  • egreska, 10. apríla 2011 o 07:42
    mnam ,to musí byt úžasná chut


  • paveljrk, 10. apríla 2011 o 10:15
    nádherný a asi aj výborný.vyskúšam,ukladám MKK.


  • cica2, 10. apríla 2011 o 10:17
    nádhera!!!


  • tatranka, 10. apríla 2011 o 13:52
    Ukladám do KK.Vyskúšam.


  • pivonka, 10. apríla 2011 o 16:21
    Oj, ten je lákavý!


  • elisticka, 10. apríla 2011 o 17:55
    krasne...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 13 komentárov)
  • tonicka53, 10. apríla 2011 o 18:27
    krásny zákusok, krásny fotopostup ! šikovná si ty @zirafninka1


  • danusik305, 10. apríla 2011 o 20:33
    Vyzerá úžasne. Až mám naňho chuť :)


  • iboja, 10. apríla 2011 o 21:34
    vyskúšame ...ukladám


  • janger, 10. apríla 2011 o 22:19
    Fantasticka torticka. Iste vyborna.


  • evas13, 11. apríla 2011 o 03:53
    Nádherná tortička, hodná pripravenia.


  • lucylee, 11. apríla 2011 o 09:03
    prekrásne, skláňam sa pre tebou pani cukrárka :)


  • strigus, 11. apríla 2011 o 12:27
    vyzerá fantasticky, KK


  • pipina222, 11. apríla 2011 o 21:27
    prave som ho upiekla podla Tvojho receptu a musim sklamane skonstatovat, ze teda neviem, kde nastala chyba, ale okraje sa mi zdvihli a nakoniec sa mi v strede urobili poriadne trhliny :((( tak dumam, ze urobim nejaky slahackovy krem a natriem to nan, aby som to zakryla. Mas nejaky tip, ako tomu predist?


  • pipina222, 12. apríla 2011 o 10:49
    mohlo by to byt tym, ze som ruru na dve sekundy raz otvorila? som totiz amater...


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. apríla 2011 o 12:06
    Na cheesecake-u (tomto type tvarohových koláčov) sa mi vždy zdvihnú okraje a povrch popraská. Až budeme také dobré ako @zirafninka1 , tak aj ten náš bude na povrchu pekný. Aby tej čokolády nebolo málo, ja by som ten koláč poliala dobrou horkou čokinou :-D, teda ak ti vadia tie praskliny...


  • pipina222, 12. apríla 2011 o 17:17
    po drobnych kozmetickych upravach musim povedat, ze je VYNIKAJUCI!!!! ;))) mnam


  • zirafninka1, 27. apríla 2011 o 20:54
    Dakujem za krasne komentáre a @pipina222 som rada, ze chutilo. Aj mne povrch cheescakov zvykne popraskat, ale tento nie. Ja som myslela , ze "zazrak nepopraskania" sposobuje cokolada. Ale asi mala len moja rura dobru naladu. Na fintu ako poraskaniu predist som stale neprisla :(


  • 3sandra3, 14. augusta 2012 o 22:12
    pekný koláčik



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist