Trojhran z BB keksov

kristina6 - bez fotkykristina6, 9. decembra 2012
Trojhran z BB keksov
Foto: kristina6

Mala som doma BB keksy, tvaroh a banány tak som hľadala akú dobrotu z toho môžem spraviť a v tom som si spomenula na Zobraziť celý popisMala som doma BB keksy, tvaroh a banány tak som hľadala akú dobrotu z toho môžem spraviť a v tom som si spomenula na túto nepečenú fajnotu čo robieva mama .... :) Síce esteticky veľmi nevyzerá dobre, ale na prvý pokus to dúfam ujde.. :), ale chuťovo bol asi dobrý lebo sa len tak za ním zaprášilo.. :)

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2-3 balíčky
3 ks
250 g
1 ks
150 g
200 g
4 dcl




Postup

  1. 1

    Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding, necháme vychladnúť. Vychladnutý puding zmiešame s cukrom, maslom a tvarohom.

  2. 2

    BB keksy poukladáme do 3 riadkov po 10 kusov, na to natrieme polku krému a poukladáme znovu BB keksy a natrieme zvyšok krému. Na stredný pás položíme rovne kusy banánov. Pomocou alobalu bočné bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do strechy. Môžeme troška popritláčať, aby lepšie držali pokope.

  3. 3

    Takto pripravený koláč necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a odležať v chladničke aspoň na 12 hodín. Koláč je lepší, keď sú BB keksy dobre presiaknuté krémom. Dobrú chuť prajem... :)

Diskusia k receptu

fany05
Tak toto musím vyskúšať,a ten kremik......mňamka:)))Dik za inšpiraciu
kristina6
Ďakujem veľmi pekne... :)

drobulik22 robila som ho prvý krát tak som nefotila.. som ani nevedela že či sa podari.. :) ale najbližšie keď ho budem robiť tak sľubujem, že odfotím aj postup a pridám ho sem.. :)
ladyk81
na prvý pokus, ako píšeš, vyzerá náhodou dobre ;-)
to keby som to ja chytila do tých mojich dvoch ľavých rúk... :-D

inak, mama tuším tie BB keksy ešte kvapkala buď silnou čiernou kávou, alebo rumom, alebo teda na striedačku oboma, aby boli lepšie nasiaknuté a lepšie sa dali potom krájať - odhliadnuc od tej dodatočnej chuti samozrejme :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia