Čokoládová torta
Trojfarebná čokoládová torta
Autor receptu: simi711
Chutná torta aj na slávnostné príležitosti.
12 porcií |
50 minút príprava |
40 - 50 minút na 180 °C |
Postup
- Na dno tortovej formy priemer 28 cm dáme papier na pečenie .
Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh postupne pridávame z odváženého ¾ kryštálového cukru a vyšľaháme na hustú penu. Žĺtky s ostatným cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu a olej striedavo, čokoládový krém Nutella a preosiate kakao. Vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh.
Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť podľa rúry (180 °C 40 – 50 minút) Po upečení necháme vychladnúť. Vrchnú kôrku ošúpeme.
- Nad parou rozpustíme čokoládu. V miske zmiešame kakao s horúcou vodou, podľa potreby môžeme ešte pridať trošku vody. Obe čokoládové hmoty zmiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Šľahačku s cukrom vyšľaháme. Po troche vmiešame šľahačku do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka premiešame. ½ stužovača za studena pripravíme podľa návodu a zmiešame so šľahačkovo-čokoládovou hmotou.
Rozotrieme na vychladnutý korpus, Dáme do chladničky, kým pripravíme bledý krém.
- Bledý krém pripravujeme rovnako ako tmavý. Bledý krém rovnomerne rozotrieme na tortu, na tmavý krém. Dáme do chladničky na dve hodiny. Ozdobíme čokoládovými hoblinami alebo kakaom.