Čokoládová torta

Trojfarebná čokoládová torta

Autor receptu: simi711

Chutná torta aj na slávnostné príležitosti.

12
porcií
50 minút
príprava
40 - 50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na dno tortovej formy priemer 28 cm dáme papier na pečenie . Bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh postupne pridávame z odváženého ¾ kryštálového cukru a vyšľaháme na hustú penu. Žĺtky s ostatným cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu a olej striedavo, čokoládový krém Nutella a preosiate kakao. Vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh. Nalejeme do tortovej formy a dáme piecť podľa rúry (180 °C 40 – 50 minút) Po upečení necháme vychladnúť. Vrchnú kôrku ošúpeme.
  2. Nad parou rozpustíme čokoládu. V miske zmiešame kakao s horúcou vodou, podľa potreby môžeme ešte pridať trošku vody. Obe čokoládové hmoty zmiešame a necháme chvíľu vychladnúť. Šľahačku s cukrom vyšľaháme. Po troche vmiešame šľahačku do čokoládovej hmoty a potom spolu zľahka premiešame. ½ stužovača za studena pripravíme podľa návodu a zmiešame so šľahačkovo-čokoládovou hmotou. Rozotrieme na vychladnutý korpus, Dáme do chladničky, kým pripravíme bledý krém.
  3. Bledý krém pripravujeme rovnako ako tmavý. Bledý krém rovnomerne rozotrieme na tortu, na tmavý krém. Dáme do chladničky na dve hodiny. Ozdobíme čokoládovými hoblinami alebo kakaom.