Trojctihodný baranček

Trojctihodný baranček
medovnicekMedovnicek, 48 ročná žena, Senica, recept pridala: 10. apríla 2012 19:40Ďalšie jej recepty

Tento recept mám odložený z nejakého českého časopisu, bohužiaľ už neviem z akého. Ako autorka receptu je uvedená Zdena Kocková.

Suroviny

180
porcií

Postup prípravy receptu

Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame žĺtky, citrónovú kôru a šťavu. Dôkladne vyšľaháme. Do peny zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Do jednej vmiešame orechy, do druhej hrozienka, do tretej kakao. Do väčšej vymazanej a múkou vy sypanej formy na barančeka dáme orechové cesto, potom vrstvu kakaového cesta a nakoniec cesto s hrozienkami. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 10. apríla 2012 o 20:55
    krásny baranček,, a ako si leží v "prírode"


  • dorisa, 10. apríla 2012 o 23:49
    Sa ti pečie baránok, keď máš formu. Páči sa mi.


  • jarunka, 11. apríla 2012 o 02:34
    Baranceka pekaval aj moja mama. Myslym, ze vyzeral viac ako tvoj nez co pridala @mamatata2. Vyzeraju oba velmi pekne a urcite aj chutia.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 12:55
    Dievčence ďakujem, mala som aj starodávnu formu, tú som venovala neterke, táto je keramická a je z veteránistickej burzy v Brne


  • danenka, 11. apríla 2012 o 14:42
    prečo trojctihodný ?


  • douglas, 11. apríla 2012 o 14:57
    Vyzerá krásne! A chcem sa spýtať: Prečo najčastejšie začíname naše barančeky krájať odzadu? Alespoň väčšina to takto robí. Tato otázka mi bola položená pri krájaní môjho maslového barančeka na Veľkonočnej party s afričanmi.


  • medovnicek, 11. apríla 2012 o 19:10
    @danenka názov som odpísala z pôvodného receptu, ale zrejme preto lebo sa rozdeľuje na tri časti, z ktorých každá je iná
    @douglas myslím si, že sa krája zo zadu z dôvodu, že tam sa ukroja tie najväčšie kúsky


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • cinkla, 11. apríla 2012 o 21:31
    Ja mam dvojdielnu starsiu keramicku formu na baranceka, ale nemam vhodny recept.Predpokladam totiz, ze cesto by malo byt take, aby sa nim naplnila len spodna forma, vrchnou by sa malo cesto prikryt ( su tam totiz vyvrtane tri male dierky) a zrejme by malo pri peceni narast tak, aby zaplnilo aj tu vrchnu formu, co by bol barancekov chrbat. Prosim Vas, nemate niekto takyto recept ? Dakujem vopred.


  • cinkla, 11. apríla 2012 o 21:35
    A co sa tyka krajania baranceka odzadu ? No ja predpokladam, ze je to preto, aby sa co najdlhsie udrzala symbolika kolacika. Ved ak mu ako prvu zjeme hlavu, tak uz zo zvysku nikto nespozna, ze to bol velkonocny barancek. Ci sa mylim ?


  • remcula, 11. apríla 2012 o 22:40
    @cinkla , já mám. Dělám každý rok většího beránka z pomazánkového másla. Asi už jdu s křížkem po funuse, omlouvám se, ale pokud budeš mít zájem, ozvi se mi na email....Hulova.Remkova@seznam.cz
    Nejsem si jistá, jestli není i tady. Podívám se..


  • gogogo, 15. apríla 2012 o 09:26
    cinkla, ja mám takýto recept, vždy sa vydarí, mám starú liatinovú formu, ktorá sa skladá z dvoch častí, cesto dávam do prednej časti formy a zakryjem druhou časťou, cesto sa pekne zdvihne a zaplní formu, takže barančeka vyklopím celého


  • medovnicek, 16. apríla 2012 o 19:36
    @cinkla aj táto moja forma sa skladá z dvoch častí, je pomerne veľká a z tejto dávky to bolo do nej tak akurát, ja mastím obe formy a aj ich obe vy sypávam múkou, cesto dávam len do jednej a tá druhá je vlastne len vrchnák, pečením baranček narastie.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist