Tripple cheese ravioli s maslovovo-citrónovou omáčkou

sandriw - fotkasandriw, 10. decembra 2015
Tripple cheese ravioli s maslovovo-citrónovou omáčkou
Foto: sandriw

Skúšali ste už robiť domáce ravioli? Ja som sa minule prpala s týmito :D Ale stálo to za to. Kombinácia troch druhov syra Zobraziť celý popisSkúšali ste už robiť domáce ravioli? Ja som sa minule prpala s týmito :D Ale stálo to za to. Kombinácia troch druhov syra a svieža citrónová omáčka... mierny vánok leta v tomto pochmúrnom hmlistom a studenom období vždy poteší :P Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/

Suroviny

Ravioly:
2 šálky
3 ks veľké
1 PL
 štipka
200 g
100 g
80 g
1 ks
1 PL nasekaná
Omáčka:
1/2 šálky
1 ks
1 ČL
2 PL
2 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku nasypeme múku a do stredu spravíme priehlbinu. Do nej rozbijeme vajcia, osolíme a pridáme olej. Vidličkou vajcia rozšľaháme a postupne primiešavame múku. Vzniknuté cesto miesime a či je dostatočne vymiesené zistíme tak, že keď do neho zatlačíme prst, tak sa cesto vráti. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 20 – 30 minút odpočinúť.

  2. 2

    Na plnku si v miske zmiešame ricottu, nadrobno nakrájanú mozzarellu, nastrúhaný parmezán a vajce. Osolíme, okoreníme a nakoniec primiešame bazalku.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 2 – 4 kusy a natenko rozvaľkáme. Pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrojíme kruhy a do stredu dáme trocha plnky. Preložíme na polovicu, kraje pritlačím k sebe najprv prstom a potom pre uistenie sa ešte aj vidličkou. Kto má formičku na ravioli, bude mať prácu jednoduchšiu :D Pripravené ravioli varíme v osolenej vriacej vode.

  4. 4

    Kým sa ravioli varia, pripravíme si omáčku. Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a opekáme 2 – 3 minúty. Potom pridáme citrónovú kôru a šťavu, premiešame a nakoniec pridáme bazalku. Pripravenú omáčku nalejeme na uvarené ravioli, premiešame a podávame posypané nastrúhaným parmezánom.

    Tripple cheese ravioli s maslovovo-citrónovou omáčkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
to musi byt dobreee, ale tu omacku ti asi ktosi zjedol :-), lebo ju tam nevidim
methi
@afataga to je maslova omacka, len na ochutenie-pokvapkanie si myslim, nema to v nej plavat. :) Pekne, ukladam si, hlavne pre tu omacku.
sandriw
@afataga @methi : Presne tak, nemá sa to v tom močiť :D Tie ružové a zelene kúsky sú šalotka a bazalka z omáčky, takže tam je určite :D A inak, ďakujem :) Omáčka je naozaj super, len to neprehnať s citrónovou šťavou :D

Mimochodom, neviem, čo sa stalo, ale zrazu mi prestali chodiť na mail upozornenia, že mám nový komentár. Takže teraz neviem, čo sa tu deje :(