Triplet rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 2. októbra 2014
Triplet rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Jemné,šťavnaté a veľmi chutné rezy s ananásom.

44
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

10 ks
6 PL
3 ČL
1 bal. (Zlatý klas)
1 bal.
1 bal.
podľa potreby
Plnka:
1/2 l
2 bal. (Zlatý klas)
200 g
1 bal.
250 g
1 ks
podľa potreby na polevu




Postup

  1. 1

    Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám.Do vyšľahaných zašľahám 10 PL kopcovité pr. cukru a vyšľahám tuhý sneh.Do snehu zľahká zašľahám žltky.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelim na tri rovnaké časti.Do každého pridám po jednom pudingu a po2 rovné PL múky a po 1 čl kypriaceho prášku.Zľahká premiešam a každé zvlášť vylejem na plech vystlaný papierom.pečiem každé asi 7-10 min.Po upečení nechám vychladnúť a s cesta odstraním pred plnením papier.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku urobím tak,že s mlieka a zlatých klasov uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladnuť.Medzi tým vyšľahám maslo s cukrami do peny a po vyšľahaní zmiešam s vychladeným pudingom.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pri plnení začnem tmavým cestom.Jemne vrch narežem,aby dobré vsiakol džem a taktiež šťava s kompotu.Asi polovicou šťavy s kompotu polejem korpus a

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na to natriem džem.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na džem natriem polku plnky,

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na plnku nakrájam polovicu ananasového kompotu.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Priložím na to ružový plat a postup zopakujem.Na vrch uložím žltý plat,ktorý celkom jemne potriem trochou plnky,

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a polejem čokoládou.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnutí pokrájam na rezy.

    Triplet rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

akvet56
vyzerá veľmi pekne,koláčik musí byť jemný,lebo ten puding zjemnuje cesto,to občas robievam.OK.5*.
havino
veľmi pekne vyzerá a tie domáce jajcia, to je farba !!!
skorica
vyzerajú veľmi chutne,vhodné na nejakú slávnostnú priležitosť.Iste prídu čoskoro na rad,maminka bude oslavovať,tak ich urobím,možno že aj prekvapím.uložené.
anina43
ancicka obdivujem tvoje koláče, všetko čo upečieš je super, pozerám na recepty, vidim obrázok, si priam umelecká cukrárka, krása a dobrota, nech sa ti aj naďalej darí, škoda, že nebývaš bližšie, určite by som využila tvoje schopnosti a dala si napiecť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia