Pepermintový zákusok

Trio rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na záver roka niečo z toho, čo som po celý rok piekla. Tak z každého rožka troška. Spojila som pistáciové, kakaové a makové rezy do jedného zákusku s pepermintovou chuťou.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si najprv pistáciové cesto. Vajcia ,cukor, olej a vodu som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, pistácie, prášok do pečiva a sódu. Preosiala som na 3x do cesta a opatrne vmiešala.
  2. Pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto kakaové. Vajcia s cukrom olejom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a 2 vrchovaté lyžice kakaa. Preosiala som do cesta a opatrne vmiešala na 3x.
  3. Pokiaľ sa pieklo kakaové cesto, pripravila som si makové cesto. Vajcia s cukrom olejom a vodou som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, sódu a celý mak som zmiešala a preosiala do cesta na 3 x a opatrne vmiešala. Plech som vystlala papierom na pečenie. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a všetky 3 cestá sa piekli 10 min.
  4. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežkach. Z pistáciového a makového som stiahla kožu, z kakaového sa mi už nedalo.
  5. Pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém. Mlieko a vodu som zmiešala. V malom množstve som vymiešala krupicu a Zlatý klas a vliala som do horúceho na sporáku a uvarila som hustú kašu. Kašu som vyložila von na okennú parapetnú dosku, aby rýchlejšie vychladla. Zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom a pridala som aj pepermintový likér.
  6. K vymiešanej maslovej hmote som pridávala po lyžici vychladnutú kašu a dobre vymiešala.
  7. Krém som rozdelila na 3 časti. Dve časti použijem do korpusov a jednu časť si odložím na záverečné zdobenie.
  8. Na podnos som uložila makový korpus. Natrela som ho len veľmi tenko horúcim lekvárom.
  9. Na lekvár som natrela polovicu krému a položila som na krém kakaový korpus.
  10. Kakaový korpus som natrela horúcim lekvárom a natrela druhou polovicou krému.
  11. Na krém som položila pistáciový korpus.
  12. Tak ako to vždy robím, zaťažila som koláč a uložila na noc do chladničky.
  13. Druhý deň som upravila boky.
  14. Poliala som čokoládou polevou a nechala stuhnúť.
  15. Horúcim nožom nakrájala na rezy a ozdobila odloženým krémom. Prajem vám dobrú chuť.