Trio rezy (fotorecept)

Trio rezy (fotorecept)
Foto: lulu88
lulu88Lulu88, recept pridal: 21. septembra 2012 22:29Ďalšie jeho recepty

Ahojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho chcem ponúknuť :) Je to studený koláč s chladničky vhodný na každú príležitosť a chutí úplne každému. Tak, hor sa do pečenia :)

Suroviny

60
minút
príprava
20-25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Spravíme si puding, klasicky ako ste zvyknutí robiť jeden puding tak teraz urobte dva jahodové prípadne iné červené (napríklad malina), ale jahoda je najlepšia :) Ocukrite si ich tiež podľa toho aký sladký ho chcete, ja dávam na tieto dva jahodové 4 až 5 PL cukru.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do žĺtkov si pridáme práškový cukor.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Najskôr vyšľaháme tuhý sneh, potom zo žĺtkov a cukru peknú penu. Do peny pridáme olej a vlažnú vodu. Po riadnom prešľahaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ktorý sme si už predtým pripravili.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymiešané cesto vylejeme na plech (nie je vymastený), nie však celé ale dve tretiny. Rovnomerne ho rozotrieme. Do ostatného cesta pridáme kakao, ja pridávam cca 2 až 3 PL ale podľa toho aké tmavé cesto chcete podľa toho dajte aj kakao. Keď ho primiešame do cesta, kakaové cesto vylejeme na biele, cikcakovito, ako vás len napadne :) Na toto surové cesto tiež vylejeme už vychladený puding (ak nemáte pomocníka čo vám ho bude miešať v studenej vode aby ochladol je dobré si puding pripraviť aspoň pol hodinku pred prípravou cesta). Tiež cikcakovo ako vás napadne :) Takto koláč vložíme do rúry a dáme piecť. Ja pečiem na 180°C približne 25 minút v teplovzdušnej rúre. Tu odporúčam uplatniť skúsenosti s vlastnou rúrou ale tch 25 minút určite.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Po upečení koláč vytiahneme a necháme pár minút vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a primiešame do nej 2 až 3 pochúťkové smotany, podľa toho aký veľký plech máte. Dochutíme krém aby bol sladký buď práškovým cukrom alebo vanilkovým. A dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2-3 hodinky. Potom servírujeme. Niekedy sa koláč s pudingom zmieša tak, že sa dá jesť aj rukou a niekedy sadne skôr na spodok a dá sa jesť len lyžičkou. Práve v tom je to čaro, nikdy neviete ako bude na koniec vypadať :) Ale chuť je vždy úúúžastná :) Dobrú chuť :)
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 22. septembra 2012 o 11:16
    vyzera krasne ..a je rychly mnam...


  • sovka62, 22. septembra 2012 o 11:25
    Poznám a robievam veľmi rada, hlavne v lete, taký vychladený nahradí zmrzlinu a je od nej oveľa lepší. Cesto nechávam žlté a puding kakaový. Tiež dávam puding studený, ale treba pripomenúť, že ho treba piecť naozaj pomaly (v mojej teplovzdušnej tak 150 až 160st a okolo 40 min.) a skúšať špajdlou, lebo pri tom pudingu sa horšie prepeká a pri vyššej teplote by mohol prihorieť vrch. Tak radšej trpezlivo a výsledok bude výborný.


  • matilda256, 22. septembra 2012 o 20:21
    Je výborný,robievam.


  • lulu88, 23. septembra 2012 o 12:38
    sovka62 - áno viem, robievajú aj tak že nechávajú biele cesto a hnedý puding a ja mám odskúšané na tých max 180 a minimalne 25 minut, tiež skúšam do koláča pichnúť či je hotový, preto som napísala že nech každý uplatní skúsenosti so svojou rúrou :) A dakujem :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist