Trio rezy (fotorecept)

Trio rezy (fotorecept)
Foto: lulu88
lulu88Lulu88, recept pridal: 21. septembra 2012 22:29Ďalšie jeho recepty

Ahojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho chcem ponúknuť :) Je to studený koláč s chladničky vhodný na každú príležitosť a chutí úplne každému. Tak, hor sa do pečenia :)

Suroviny

60
minút
príprava
20-25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Spravíme si puding, klasicky ako ste zvyknutí robiť jeden puding tak teraz urobte dva jahodové prípadne iné červené (napríklad malina), ale jahoda je najlepšia :) Ocukrite si ich tiež podľa toho aký sladký ho chcete, ja dávam na tieto dva jahodové 4 až 5 PL cukru.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do žĺtkov si pridáme práškový cukor.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Najskôr vyšľaháme tuhý sneh, potom zo žĺtkov a cukru peknú penu. Do peny pridáme olej a vlažnú vodu. Po riadnom prešľahaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ktorý sme si už predtým pripravili.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymiešané cesto vylejeme na plech (nie je vymastený), nie však celé ale dve tretiny. Rovnomerne ho rozotrieme. Do ostatného cesta pridáme kakao, ja pridávam cca 2 až 3 PL ale podľa toho aké tmavé cesto chcete podľa toho dajte aj kakao. Keď ho primiešame do cesta, kakaové cesto vylejeme na biele, cikcakovito, ako vás len napadne :) Na toto surové cesto tiež vylejeme už vychladený puding (ak nemáte pomocníka čo vám ho bude miešať v studenej vode aby ochladol je dobré si puding pripraviť aspoň pol hodinku pred prípravou cesta). Tiež cikcakovo ako vás napadne :) Takto koláč vložíme do rúry a dáme piecť. Ja pečiem na 180°C približne 25 minút v teplovzdušnej rúre. Tu odporúčam uplatniť skúsenosti s vlastnou rúrou ale tch 25 minút určite.
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Po upečení koláč vytiahneme a necháme pár minút vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a primiešame do nej 2 až 3 pochúťkové smotany, podľa toho aký veľký plech máte. Dochutíme krém aby bol sladký buď práškovým cukrom alebo vanilkovým. A dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2-3 hodinky. Potom servírujeme. Niekedy sa koláč s pudingom zmieša tak, že sa dá jesť aj rukou a niekedy sadne skôr na spodok a dá sa jesť len lyžičkou. Práve v tom je to čaro, nikdy neviete ako bude na koniec vypadať :) Ale chuť je vždy úúúžastná :) Dobrú chuť :)
Trio rezy (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 22. septembra 2012 o 11:16
    vyzera krasne ..a je rychly mnam...


  • sovka62, 22. septembra 2012 o 11:25
    Poznám a robievam veľmi rada, hlavne v lete, taký vychladený nahradí zmrzlinu a je od nej oveľa lepší. Cesto nechávam žlté a puding kakaový. Tiež dávam puding studený, ale treba pripomenúť, že ho treba piecť naozaj pomaly (v mojej teplovzdušnej tak 150 až 160st a okolo 40 min.) a skúšať špajdlou, lebo pri tom pudingu sa horšie prepeká a pri vyššej teplote by mohol prihorieť vrch. Tak radšej trpezlivo a výsledok bude výborný.


  • matilda256, 22. septembra 2012 o 20:21
    Je výborný,robievam.


  • lulu88, 23. septembra 2012 o 12:38
    sovka62 - áno viem, robievajú aj tak že nechávajú biele cesto a hnedý puding a ja mám odskúšané na tých max 180 a minimalne 25 minut, tiež skúšam do koláča pichnúť či je hotový, preto som napísala že nech každý uplatní skúsenosti so svojou rúrou :) A dakujem :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist