Trilece
Autor receptu: shpirti
Vynikajúci koláč s balkánskymi koreňmi (Albánsko)- aspoň tam sa tradične pripravuje,
ale niektoré zdroje uvádzajú, že pochádza z Amazónie. Vyberte si, ak je to pre Vás
dôležité :) V preklade: Tri druhy mlieka. Odporúčam vyskúšať, okrem lahodnej chuti je
veľmi jednoduchý na prípravu...
15 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom a esenciou vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP.
Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a samozrejme spolu s cestom pečieme vo vopred vyhriatej rúre 180 stupňov približne 30 minút.
- Krém pripravíme veľmi jednoducho : smotanu, mlieko a salko spolu zmiešame ( bez šľahania, varenia...)
Po upečení z piškóty hneď odstránime papier na pečenie a celú ju poprepichujeme. Piškótu nemusíme nechať vychladnúť, hneď na neho rovnomerne vylejeme pripravený krém...
- Tradičná poleva je karamelový toping, ale podľa mňa, keďže je už koláčik riadne sladký, je čokoládová poleva vhodnejšia. Nechám to na Vás :)