Tri z jedného kysnutého fotorecept

jurovic6 - fotkajurovic6, 6. decembra 2011
Tri z jedného kysnutého (fotorecept)
Foto: jurovic6

Dlho som prehovaral babicku aby sme skusili recept na kysnute cesto od @sovka62...ked sa vydaril a chutil jej, bola nesmierne stastna...Su to tri recepty:Zemiakove Zobraziť celý popisDlho som prehovaral babicku aby sme skusili recept na kysnute cesto od @sovka62...ked sa vydaril a chutil jej, bola nesmierne stastna...Su to tri recepty:Zemiakove posuchy,"Moravske kolace" a buchty.Kto chce moze spravit buchty lekvarove a tvarohove alebo moravske kolace aj s tvarohom a aj s lekvarom....(nedorozumenim sme museli spravit aj buchty ktore neboli na plane ale zjedli sa).....

Suroviny

800g
40g
60g
480ml
2ks
2/3
140ml
1kl
0,5kg uvarené ošúpane
3 platky
1,5-2dcl
2 platky, a syra
250g
2ks
30g
30g
30g




Postup

  1. 1

    Z cukru, drozdia a vlazneho mlieka si pripravime kvasok, ktory nechame vykysnut.V mise premiesame kypriaci prasok, muku a sol. Vylejeme do nej kvasok a vypracujeme. Nechame ¼ hod. stat a vypracujeme do hladka.Teraz nechame cesto vykysnut 40 min.

  2. 2

    Ked mame cesto vykysnute, rozdelime ho na tri (pripadne dve,ak chceme mat moravske kolace s tvarohom a lekvarom alebo buchty tvarohove a lekvarove) casti.Vyvalkame si ho a nakrajame na stvorceky alebo vykrojime kruzky.

  3. 3

    Zemiakove posuchy plnime plnkou zemiakovou: Uvarene zemiaky popucime z mliekom.Oprazime si slaninku,nakrajanu na male kusky a pridame ju aj s tukom do kase.Na tu zemiakovu buchtu dame pasik slaninky a syra.

    Tri z jedného kysnutého (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    „Moravske kolace“ podla mojej babky ktora kupila riedky tvaroh a bol by sa jej roztiekol:Vykrojene kruzky potrieme lekvarom a rozmrvime na ne posypku z muky,masla a cukru (zmiesanych).

  5. 5

    Buchty: Tvaroh zmiesame z vanilkovymi cukrami, naplnime kruzky/stvorceky a vytvarujeme buchty.

  6. 6

    Na plechu nechame 15min. podkysnut a upecieme v rozohriatej elektrickej rure na 180°.Musime kontrolovat… A potom papame.....

    Tri z jedného kysnutého (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
si velmi sikovne chalanisko:-)Jurko? Velmi pekna hlavna fotka,krasne sa Vam podarili...
akeber
parádne koláčiky si napiekol , vidím že chutia

rela
@Jurovic6 , Jurko máš moju veľkú pochvalu. Som už dôchodkyňa ale dobré kysnuté koláče som začala piecť iba nedávno. Predtým sa mi väčšinou nepodarili. Želám Vám všetkým pekné Vianoce bohatého ježiška a veľa zdravia.
jurovic6
Dakujem za komentiky...ta posledna fotka je najlepsia, ako sa vsetci napchavame... :D
cica2
@jurovic6 si velmi šikovný, páčia sa mi tvoje recepty, klobúk dole! Nech sa ti tak krásne darí naďalej :-)
betul
..si šikovný,gratulujem...pochválim sa aj ja- mám už dvoch dospelých synov a aj oni v tvojom veku vedeli vypekať a variť a dnes aj keď sú sami tak sa nestratia a vedia si navariť aj upiecť...nech sa ti v tom naďalej darí a máš radosť...
tothka
Koláčiky sú krásne, nabudúce, keď budeš mať riedky tvaroh, pridaj doň trochu vanilkového pudinku v prášku, alebo zlatý klas. Tvaroh sa ti pri pečení neroztečie.
radulienka
Aj ja by som brala takého šikovného syna, prima, ja som začala variť ako 12-ročná, je to dobré to ovládať a nebyť závislý ...
najaa
Jurko si šikula,zajtra napečiem mojmu 7 ročnému synovi a veruže ho aj do pečenia zapojím nech z neho vyrastie taký istý šikula ako si ty.
marjam49
Okrem droždia aj prášok do pečiva?Asi preto je pečenie kysnutých koláčov moja nočná mora.Keď sa podaria,mám sviatok...Vyhnem sa droždiu, pokiaľ môžem /s výnimkou drožďovej pomazánky/.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia