Jablkový trhanec
Trhanec s jablkami
Autor receptu: jablkobelmacl
Taká chutná a hlavne jednoduchá klasika. Tento recept už dlhšie koluje v rodine. Jediné,
čo som na ňom pozmenila je, že som použila jablká
Belmac, je to skvelá odroda jabĺk. Čo to sa o Belmac dočítate aj tu:
http://krajcovicova.fmkucm.sk/ :)
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s práškovým a škoricovým cukrom, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a štipku soli. Nakoniec pridáme 2 postrúhané očistené jablká (môžete prihodiť aj pár hrozienok/brusníc). Vymiešame tekuté cesto.
- Vymastíme si plech, nalejeme cesto na plech a posypeme na plátky nakrájanými zvyšnými jablkami.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, pečieme do zlatista. Keď povrch bude mať zlatú farbu, plech vytiahneme, vidličkami cesto potrháme na kúsky a dáme znovu piecť. Pečieme až do chrumkava.
- Podávame posypané s práškovým a vanilkovým cukrom. Ako prílohu si dávame lekvár alebo jablkovú výživu.
Prajeme dobrú chuť. :)