Trhance s kyslou kapustou a so slaninkou

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 20. októbra 2014
Trhance s kyslou kapustou a so slaninkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
150 g
250 g
200 g
250 g
1 ks
200 - 300 ml




Postup

  1. 1

    Z polohrubej a hrubej múky, soli a vody pripravíme kompaktné cesto. Vodu prilievame podľa potreby. Vypracované cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho asi na 3 mm hrubý plát a necháme trochu odpočinúť.

  2. 2

    V panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľku a urestujeme ich spolu. Pridáme kyslú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.

  3. 3

    Do vriacej osolenej vody dáme variť na malé kocky nakrájané zemiaky. Vody musí byť dostatok, lebo trhance budeme variť v tej istej vode so zemiakmi.

  4. 4

    Keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, začneme cesto pomocou lyžice trhať z dosky do vriacej vody. Trhance by mali byť veľké asi 2 x 2 cm.

  5. 5

    Trhance a zemiaky po uvarení scedíme, ale nepreplachujeme. Premiešame ich s udusenou kyslou kapustou a ozdobíme plátkami opečenej slaninky.

Diskusia k receptu

alimi
Ak vo Vile Nečas takto po slovensky varíte - tak sa tam určite zastavím :)
mijaita
Dekuji za inspiraci ! Brambory s trhancema jsem smíchala s bigosem a moc jsem si pochutnala


1x radost