Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom fotorecept

elixir - fotkaelixir, 19. júna 2013
Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept)
Foto: elixir

Svieže jarné jedlo, dusená ryba v ovocnej omáčke...

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks (filet)
0,5 ks
200 ml (nesladené)
 (veľký ako cca pol palca)
 ČL (na špičku)
0,5 ČL
1 ks (vetvička)
2 PL
Čerstvé:
0,5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nachystáme suroviny- tresku umyjeme a osušíme. Mango odkôstkujeme a vykrojíme kocky. Ďumbier očistíme a pokrájame na drobno.

    Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájané mango rozmixujeme s trochou kokosového mlieka, potom dolejeme zvyšné a dobre zamiešame.

    Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici rozpálime 1 PL oleja a zľahka na ňom opražíme ďumbier s feferónovou pastou. Potom pridáme mangové pyré a pol ČL citrónovej kôry. Pridáme rozmarín a varíme 10 minút odokryté na miernom plameni.

    Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si 6 minút podusíme pod pokrievkou filety tresky, ktoré sme osolili a okorenili. Keď sú hotové, uvoľnenú šťavu primiešame k omáčke.

  5. 5

    Keď je všetko dovarené, môžeme podávať - na lollo rosso som dala tresku, poliala som ju omáčkou, na ňu nasypala na drobno nakrájané paradajky a ozdobila petržlenovou vňaťou.

    Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som dala mladé jarné zemiačiky so sušenou petržlenovou vňaťou. Zvyšné kocky manga som tiež rozdelila na taniere.

    Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kto nemá skúsenosti s mangom, ako som do obdobia spred roka nemala aj ja, tu je dobrý návod ako mango očistiť. :)

Diskusia k receptu

elixir
Vďaka Izka :) Je to svieže a rýchlo hotové.
elixir
@frezia vďaka Ti, a prajem dobrú chuť :) v texte receptu som zabudla zdôrazniť, že do omáčky sa rozmixuje iba polovica manga a je lepšie, keď už je zrelé.
slavka2012
Velmi pekny recept na exoticke jedlo, prilezitoztne ho vyskusam, mozno s ryzou.
mariamka
ze kto je tu exotka ? :) treska, mango,, lubim jedno aj druhe a ostatne ingrediencie tiez, ci spolu, musim zistit :) krasny recept elixir, sviezi a fotka jeden obraz!
marianne
...paradny receptik,ja kokosove mlieko pouzivam velmi casto a rada.Namiesto pasty fefeonovej dam asi feferonku,lebo nemam...vyzera to velmi lakavo a mne na balkone chuti:-)),mam ho krasne vysadeny,radost tam popijat kavicku....
elixir
@marianne ďakujem :) tiež to milujem, keď príde jar, leto, a všade je krásne zeleno a teplo, len tak si posedieť na balkóne pri jedle či káve a užívať si to. :) My tento rok máme úspešne kvety prvý raz, minulý rok sa im akosi nedarilo. Tento rok sa nám podarilo vypestovať si prvú zeleninku - lollo rosso, rastie ako o život, tak sa vytešujem. :) A čakáme ako sa bude dariť paradajkám. Niekedy si pripadám ako taký "moderný" človek, čo nemá dávne zručnosti, lebo ich zatiaľ nepotreboval. Ale chýba mi to zrazu, že neviem ako sa starať o rastliny, čo potrebujú napr. jahody k rastu a čo mrkva, atď. Chcela by som to už všetko vedieť... tak som rada, že aj tu sa kadečo dozviem. :)
marianne
@elixir mam vcelku velky balkon a tento rok sa mi podaril,spravila som si taku malu kvetinovu botanicku zahradu+bylinkovy kutik. Tyzden som vysadzala:-)) ale teraz vstko krasne kvitne,len sa nazalievam v tomto horku:-)...raz som si kupila taku knihu,ze :LEXIKON UZITKOVYCH RASTLIN a z nej som sa vela naucila,je tam presne popisane kedy a co sadit,zber,ako sa starat a podobne...mam ju uz 20 rokov,ale stale do nej nakukam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia