Treska v majonéze

tlustoch - fotkatlustoch, 14. mája 2011

Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka. Je to vhodná ryba,lebo má krásné biele mäso.

20
porcií
120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,20 kg
1 l
1 Pl
1 Pl
4 deci
1 deci
3 celé listy
10 ks
4 ks
1 kelímok
1 kelímok
1 Pl
3 ks väčšia
3 ks (stredná)
3 ks velké




Postup

  1. 1

    Do hrca dáme vodu,soľ,deko. Pomiešame, privedieme do varu. Do tejto vriacej vody vložíme rybu , bez hlavy, chvosta a bez kože. Necháme variť 5 min. Zlejeme vodu ,necháme vychladnuť a oberieme z kostí mäso. Treba mäso romrviť na malé kúsky.

  2. 2

    Na mäso nalejeme 4 deci vody a 1 deci octu .Všetko premiešame, na vrch položíme bobkové listy, celé čierné korenie,nové korenie a jemne premiešame. Vložíme do chladničky na 24 hod.

  3. 3

    Vybrať z chladničky ,odstrániť čierné korenie, nové korenie bobkové listy. Z cediť vytlačiť vodu. Uvariť mrkvu nastruhať , na malé kocky nakrajať cibulu a nastruhať uhorky. Do pripraveného mäsa dáme horčicu,majonézu,tatarskú omačku,cibulu, uhorky a mrkvu. Môžeme dochutiť soľou a mletým čierným korením.

Diskusia k receptu

danapa
urcite vyskusam, ryby mozeme v kazdej podobe, ukladam do KK ☺☺☺
rimanka3
vynikajúci, robila som niekoľkokrát z amura, už nikdy nekúpim tresku v obchode. dala som viac mrkvy a menej uhorky, máme radi menej kyslé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia