Treska s korenenou ryžou a hráškom

martinis - fotkamartinis, 25. marca 2014
Treska s korenenou ryžou a hráškom
Foto: martinis

Sú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár Zobraziť celý popisSú situácie, kedy veľa čerstvých surovín k dispozícii nie je - vtedy je dobre siahnuť po mrazených zásobách. Hrsť hrášku, trocha tresky a pár korenín : výsledkom bude pestré, výdatné jedlo :)

1
porcia
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 pohárik
 uvarené natvrdo
 hrsť
3 poháriky
 na posypanie (alebo petržlenová vňať)
1/2 ks
 štipka
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Čili papričku nakrájame na tenké kolieska, ktoré spolu s horčicovými semienkami a kurkumou osmažíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu, 2-3 poháriky zeleninového vývaru (podľa typu ryže) a dusíme podľa pokynov na obale, moja potrebovala 25 minút.

  2. 2

    Do väčšieho hrnca vložíme paráčik a vložíme doň hrášok aj kúsky ryby. Paríme 10 – 15 minút, kým sa ryba nerozpadáva. Medzitým nakrájame papriku na kocky a jemne osolíme. Vajíčko ošúpeme a pokrájame na štvrtinky.

  3. 3

    Rybu s hráškom vyberieme, osolíme, pridáme aj papriku a spolu dobre zmiešame. Mäso by malo byť jemné, aby sa rozpadávalo na malé kúsky. Vmiešame maslo, pridáme ryžu a ochutíme bielym korením.

  4. 4

    Servírujeme so štvrtinkami vajíčka a posypané ideálne čerstvým koriandrom, môže byť aj petržlenová vňať. Výborná príloha je mangové čatní. Všetky podrobnosti prípravy nájdete na blogu Martidee :)

    Treska s korenenou ryžou a hráškom - obrázok 4
  5. 5

    Môj tip : Keďže rybu paríme a delíme na menšie kúsky, bola by škoda použiť čerstvú tresku. Siahnite radšej po kvalitných mrazených filetách.

Diskusia k receptu

afataga
no jasne ze si ma zas nachytal ked je tam chilli :-), ale to vajce mi tak akosi nepasuje, skoro ma zodvihlo zo stolicky pri bode 2 - citala som ze vlozime pároček :-))), musim si umyt oci :-)
martinis
@afataga už poznám tvoju achilovku :)) Vajce môže, ale samozrejme nemusí ísť.
Fúha, to už by bolo zdvihnutie na druhú - za obsah aj formu, normálne som si to hneď šiel skontrolovať :-))
denyany
Už som takéto niečo varila, ale vynechala som vajce/tie ja takmer nejedávam/ a bolo to vynikajúce a môžem len doporučiť.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia