Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov (fotorecept)

Autor receptu: slavka2012

Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem už spomenutej treščej pečene ju tvoril šalát z reďkovky daikon okorenený zrniečkami černuchy, ryža a omeleta na japonský spôsob s mladou cibuľkou, doplnená nakladaným zázvorom a riasou wakame.

2
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Treščiu pečeň vyberieme z konzervy a necháme na sitku, aby odkvapkal prebytočný olej.
  3. Šťavu z pomaranča dáme do rajničky, pridáme nastrúhaný zázvor, pretlačený malý strúčik cesnaku a na miernom ohni odparíme tak, aby nám z pôvodného objemu zostala asi štvrtina. Do skoncentrovanej pomarančovej šťavy pridáme šťavu z polovice limetky a 3 polievkové lyžice sójovej omáčky.
  4. Citrusovú marinádu vychladíme, do každej mištičky dáme polovicu treščej pečene a zalejeme ju polovicou marinády. Odložíme na 30 minút do chladničky.
  5. Medzitým očistíme a postrúhame reďkovku daikon, mierne ju posolíme a dochutíme hnedým cukrom a ryžovým octom. Napokon pridáme opláchnuté černuchové semiačka a premiešame. Uložíme do chladu.
  6. Na panvici zohrejeme olej, dve vajcia vyšľaháme dopenista, dochutíme troškou rybacej omáčky a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Posypeme nadrobno pokrájanou mladou cibuľkou a upečieme omeletu, ktorú zatočíme ako palacinku a pokrájame na približne dvojcentimetrové kúsky. Rovnako urobíme aj druhú omeletu.
  7. Marinovanú treščiu pečeň vyberieme z chladničky, ozdobíme kúskami mladej cibuľky a kúskom limetky,
  8. uvarenú ryžu a reďkovkový šalát tiež naservírujeme do malých mištičiek
  9. a podávame spolu s omeletou, ktorú servírujeme na osobitnom tanieriku, spolu s nakladaným zázvorom a riasou wakame.
  10. Takto spolu tvoria tieto jedlá kompletný obed alebo večeru, ale omeletu, marinovanú treščiu pečeň i reďkovkový šalát môžeme podávať aj jednotlivo, ako chuťovky či predjedlá v rámci drobného pohostenia. Dobrú chuť.