Trdelník

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
Trdelník
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

550 g
80 g
2 ks
60 g
42 g
100 g nasekané
100 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť droždie. Zmiešame so všetkými surovinami a vymiesime hladké cesto. Valček obalíme alobalom a potrieme olejom.

  2. 2

    Cesto po nakysnutí premiesime a na pomúčenej doske vypracujeme do valčekov hrubých asi dva centimetre. Tie potom obvíjame na valček tak, aby sa jedna tretina cesta vždy prekrývala.

  3. 3

    Trdelník pečieme v rúre pri 180 °C. Počas pečenia otáčame, potierame vajíčkom a posypeme nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu

lailuska
Tiež sa pýtam: na aký valček? A kde ten valček upevniť? Může byť na plechu priamo?
smejkad
tescoma uz predava valceky na trdelniky, ale sikovne zienky tu dali tip-plechovky omotat alobalom a na tom piect :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia