Trasené rezy

katarinka123 - fotkakatarinka123, 1. júla 2012
20
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
300 g
300 g
1,5 dcl
1,5 dcl
2 ks
400 ml
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    žltky vymiešame s cukrom do peny,pridávame striedavo olej a mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh,ktorý sme vyšľahali z bielok

  2. 2

    po upečení koláč potrieme marhuľovým džemom

  3. 3

    do misky si dáme šľahačku,stužovač,kompot, pudingy....zatrasieme a trasieme kým z nej "nevytrasieme" tuhú plnku:)....potom si vyšľaháme šľahačku v prášku podľa návodu(ak je bez cukru trošku ju osadíme, natrieme na plnku....vyšľaháme aj druhu šľahačku no do nej pridáme granko

Diskusia k receptu

sovka62
Už som použila tú trasenú plnku na piškótový korpus, ale len som ju natrela a posypala čokoládovou ryžou. Toto je vymakanejšie a vyzerá naozaj dobre, tak si uložím a hádam raz príde na rad.
tetuska
je to rýchly zákusok a vynikajúci, robila som tortu s kakaovým korpusom, na to išiel džem, potom napoly prekrojené banány a navrch trasená plnka-jahody som ale zmixovala, potom šľahačka, stačí v prášku a strúhaná čokoláda, bola vynikajúca...
stacy77777
trasenú plnku som neskúšala, si naozaj mladučká šikovnica,rada sa nechám poučiť,dúfam,že sa mi vydarí. Inak veľmi pekný koláčik.
3sandra3
pečieme dve cestá? Lebo vidím , že cesto je dvojité, a medzi nimi je džem.
3sandra3
aha,,, teraz som si to riadne prečítala. To je takto: cesto, džem, trasená plnka a prášková šľahačka.
mery8658
Krása!!!! Výborná a rýchla plnka tiež ju robievam. Skúste ju dať medzi dva lístkové cestá - vynikajúci kremeš, robila som ju aj s broskyňovým kompótom /lacnejšie ako mandarinky/ a to tak že do smotany som dala len šťavu + puding OLE vanielk. vytriasla a potom som primiešala nakrajané broskyne. Keď mate upečené lístkové cesto do zásoby tak plnku stíhate aj keď je návšteva už u vás. Ja si zvyknem upiecť lístk. cesto do zásoby ono potom v krabici vydrží aj 2-3 týždne. Skúste a návšteva vás už nikdy neprekvapí.
mery8658
@zinnajdha určite by to išlo aj s višňami len musíš rátať s tým že plnka bude mať ružovú farbu. Odporúčala by som Ti to odskúšať s 1 smotanou a s 1 pudingom a pomerne množstvo šťavy z višni asi toľko ako je v mandarinkovom kompote. Podávať sa to dá ako puding v pohári s piškotmi + šľahačka, ale v pohode sa dajú s tou plnkou plniť rolády a všetky nepečené torty.
orchidea
trasenú tortu robím často ale rezy som ešte neskúšal, tie tvoje sú ozaj krásne, určite ich urobím....
evanaaa
Robila som ju aj ja, no raz som išla plniť košíčky ( hotové, z Lídla), mala som návštevu. Trasiem, trasiem, skoro celým telom, a nič. Plnka nie a nie zhustnúť, nakoniec sme ju pili ako koktail. Až po návšteve som zistila, že som zabudla (!) prisypať puding. Ale chutilo im aj tak, len košíčky sa plnili inokedy.
havino
no si to pekne vymyslela, krásne vyzerá, ja som trasenú už jedla, chutila mi,ale nerobila
@evanaaa , som sa pousmiala, stáva sa, milá príhoda, aj ked nie vtedy vhodná
maruska2
Myslím, že by stálo zato, napísať v recepte presne aký typ pudingu sa má v recepte použiť - CrémeOlé - a v žiadnom prípade nie obyčajný prášok na puding - ja som sa už dnes práve poučila a výsledkom je nepodarená plnka - o chvíľku príde návšteva. Radím každému, kto napíše recept pre ostatných - vyjadrovať sa presne, prosím...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia