Trasené rezy s ovocím

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009
Trasené rezy s ovocím
12 minút
na 190 °C

Suroviny

50 g
1 ks
220 g
1 ks
125 ml
125 ml
2 ks
480 g
480 g
250 ml
1 ks
1 ks
1 ks
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom pridáme cukor, vanilínový cukor mlieko, olej a vajcia. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) Formu vložíme do rúry a pečieme asi 12 minút. (Elektrická rúra: 190°C predhriata, teplovzdušná rúra: 170°C nepredhriata, plynová rúra: stupeň 2 – 3 nepredhriata).

  2. 2

    Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l kompót so šťavou, ovocie nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia a smeta– fi x. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 – 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou.

  3. 3

    Vychladnutý korpus potrieme plnkou. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale so 150 ml mlieka a rozotrieme ju na krém. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a múčnik ozdobíme.

  4. 4

    Pred podávaním vložíme rezy asi na 1 – 2 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu

Vymazať
danenka
ako sa robia cokoladou tie pekne ozdobne mriezky hore-dolu, aby boli tenucke a aby to malo "oko"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia