Trasená torta

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 18. novembra 2010

Ak neviete čo na rýchlo upiecť a čakáte nečakanú návštevu, tak určite takáto tortička Vám príde vhod. Je hotová za 15-20 minút.

10-20 minút
príprava

Suroviny

2 bal
2 ks
1  bal
2 male
1/2 bal
14 ks, alebo hotový tortový korpus
1 šálka, studená
 alebo iné ovocie




Postup

  1. 1

    Do uzatváracej nádoby alebo hrnca dáme 2 šľahačkové smotany, 2 bal pudingu bez varenia a 2 mandarínkové kompóty. Nádobu zatvoríme a 2-3 x zatrasieme. Ľahko zistíme kedy je hmota, čiže plnka hotová. Ak máme korpus natrieme hmotu na korpus, ale ak nemáte korpus, na spodok tortovej formy uložíme okrúhle piškóty môžu byť aj marina keksy, ktoré sme namočili v studenej káve. Ak tortu nejdeme ihneď podávať nemusíme piškóty namáčať. Na piškóty natrieme hmotu a okolo celej hmoty uložíme dlhé piškóty, ktoré sme rozrezali na polovičky. Tortu odložíme do chladničky na 10 min.

    Trasená torta - obrázok 1
  2. 2

    Šľahačku v prášku urobíme podľa návodu na obale. Hotovú šľahačku rovnomerne natrieme na hmotu. Na vrch poukladáme jahody a postrúhame čokoládou. Dobrú chuť.

    Trasená torta - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Robila som, aj s jahodovým kompótom, je to dobré a rýchle. krém sa dá použiť aj na kúpený aj na doma pečený korpus. Ale aj verzia s piškótkami je dobrá.
marianne69
Nepoznam v takejto verzii,ukladam do (KK).Prida sa,ked casu nebude a navsteva za dverami.
evulines
Je výborná, ja ju mám od mojej nastávajúcej nevesty.
babusha
výborná, najlepšia kombinácia :vanilkový puding a mandarinkový kompót, našim to takto chuti najviac
agath
babusha má pravdu, ale vylepším : ak dáš čokoládový puding, tak jahodový kompót- nám to chutí tak
orchidea
robievam túto toru už často, vlastne aj teraz ju mám v chladničke, piškótový korpus pečiem, neskúšala som s piškótami ale je to ozaj vynikájuca a hlavne rýchla torta a všetkým doma nám chutí
38327_1364324356 - profilový obrázok
liz
liz
Prosím vás, čo znamená "puding bez varenia"? To tam akože len nasypem ten prášok?
luss44
@liz , presne tak - nasypeš 2 bal.pudingu k ostatným ingredienciám. ja ju robím len s pudingom Dr.Oetker - Créme Olé puding bez varenia, sú rôzne príchute - vanilkový, čokoládový a kokosový. vraj to vyjde len s touto značkou - to som počula, nemám to overené, robím len s Dr.Oetker
38327_1364324356 - profilový obrázok
liz
liz
Aha, ďakujem, nedošlo mi, že to musí byť Olé, ja by som tam asi nasypala Zlaté klasy a čudovala sa, prečo sa mi nedarí :D Každopádne veľmi pekne ďakujem za vysvetlenie aj za recept, kedysi dávno som jedla trasenú tortu a neviem sa dočkať, až si ju sama ukuchtím :)
luss44
určite sa Ti podarí, je to fakt rýchlovka za 15 min., ja ju robím večer, do rána dám do chladu a potom je úplne najlepšia, najviac nám chutí vanilkový puding + mandarínky. ozaj, nezabudni tam dať tie kompoty aj so šťavou.
zabiatko66
Presne tak je to Pudingový prášok ktorý sa nepripravuje varom, ale za studena Dr. Oetker. Asi som to mala spomenúť v recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia