Trasená torta fotorecept

tinca - fotkatinca, 26. januára 2010
Trasená torta (fotorecept)
Foto: tinca

Môj obľúbený, rýchly recept, ak sa ozve nečakaná návšteva. Táto je s mandarínkami, ale môžete použiť aj napr. jahody.

8-10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks (alebo vlastný)
Krém:
250 ml
1 konzerva (375 ml)
1 ks
1/2 pohárika (čučor., marhuľ.)
Na dokončenie:
pár  mesiačikov




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Do nádoby s pevným vekom nalejeme šľahač. smotanu, vysypene práškový vanilkový puding Créme Olé-Dr.Oetker za studena a vylejeme mandarínkový kompót celý, plody aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a niekoľkokrát 5-6 x s ňou zatrasieme /to už budete cítiť, keď to zhustne/. Ak by sa niekde zachytil puding ešte v podobe prášku, tak len jemne stierkou premiešať. Ja som urobila krém až z 2 dávok, použila som jeden vanilkový a druhý kokosový. Čiže krém bol 2 chutí. POZOR! iný puding napr. na varenie NEMOŽNO použiť!!!

    Trasená torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotový tortový korpus /môžeme si aj doma upiecť svoj piškótový/ natrieme pikantným džemom, ja som použila domáci čučoriedkový, čo je potom aj pekné v reze. Samozrejme môžete použiť aj iný džem napr. ríbezľový, marhuľový, jahodový a.p.

    Trasená torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rovnomerne nanesieme krém. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pár mesiačikmi mandaríniek.Dáme na 2-3 hod. stuhnúť do chladničky. Pred podávaním dozdobíme šľahačkou. Rada:ak ste v časovej tiesni môžete použiť miesto korpusu aj piškóty, teraz majú v Lídli také obrie a sú výborné,mäkké. P.S. Prepáčte samotný krém som zabudla odfotiť.

    Trasená torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je torta v reze. Dobrú chuť!

    Trasená torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tilda
na výkend urobím aj ja za pár minút je
orchidea
Robila som už veľakrát, korpus si pečiem. Je ozaj vynikajúca. Ja dávam vyšľahanú šľahačku v prášku hneď na pudingovú plnku, posypem čokoládou a dávam stuhnúť.
evas13
Takéto dobroty sú k nezaplateniu Tinca. Mňam,mňam
evas13
Urobila som ju a je fantastická. Manžel jej dáva 1* . Len korpus si budem musieť nabudúce urobiť, pre mňa je dosť sladký kupovaný, ale aj tak je mňnam, mňam. Ďakujem Tinca
tinca
Ďakujem za pochvalu,ja ju mám rada,že je to bleskovka,nenáročné. Ja keď mám čas tak si aj ja robím korpus ,ale keď má prísť neohlásená návšteva, tak mám vždy v rezerve aj hotový. Kamoška robila aj s jahodami,ale to mi tak nechutilo ako s mandarínkami. Ja robím s nimi aj pizzu-šunka,mozzarela a mandarínky,je výborná, skús. Pozdrav manžela a nech nechá aj tebe!:)
dandulik
ja ju robím dosť často,a veru sa osvedčila....je to výborna lahôdka........mňňňam
slnieckosom
Raz nemali v obchode vanilkový krem Olé, tak som kúpila čokoládový (alebo to bol kakaový?...skrátka tmavý) Olé a syn mi povedal, že bol krém báječný :-) Vraj lepší ako parížsky ;-)))
tinca
Sleieckosom to nevadí aký komu chutí, mne sa viac hodí k mandarínkam vanilkový,ale treba vyskúšať. Kedysi Oetker robil rôzne druhy aj ovocné, ale dnes dostaneš kúpiť len vanilkový a čokoládový. Hlavne, že vám chutil .
gabinka1
Tak toto je najobľúbenejší zákusok môjho muža... Musím ho piecť každý druhý víkend :) ... Robievam vždy len z čokoládového Creme Ole s mandarínkami.. mňamka.

mariaklara
Toto je tá mňamka , čo som v sobotu nevedela nájsť medzi mojimi starými rcp.
07janka
Tak tento zakusok robim vzdy v praci ;-) Rychli a dobrucky ;-) Ja davam jahodkovy dzem a navrch cokoladu