Traktor fotorecept

jo - fotkajo, 22. novembra 2011
Traktor (fotorecept)
Foto: jo

Tortu som piekla pre kamarátku. Jej brat oslavoval päťdesiatku. Špeciálna požiadavka bola - traktor! Neskôr som zistila, že je to hračka obľúbená u chlapcov Zobraziť celý popisTortu som piekla pre kamarátku. Jej brat oslavoval päťdesiatku. Špeciálna požiadavka bola - traktor! Neskôr som zistila, že je to hračka obľúbená u chlapcov od cca 1 až do 99 rokov.

40 minút
na 150 °C

Suroviny

Torta:
4 ks
60 g
1 bal.
4 ks
100 g
200 g
1/2 bal.
4 PL horúca
2 PL
Plnka1:
500 g
500 g
100 g
500 ml
2 bal.
1 bal.
Plnka2:
1 ks
50 g
1,5 bal.
Traktor:
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si vytlačíme obrázky traktorov, ktoré nám budú slúžiť ako vzor. Kúpime si perníky, pre istotu dva, keby sa náhodou nožík pošmykol.

    Traktor (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Perníček orežeme, odrezky nezahadzujeme, pekne ich pojeme. Potom potrieme Nutelou, aby sa zahladili nerovnosti a poťahová hmota dobre priľnula k perníku.

    Traktor (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme poťahovkou a vyhladíme, aby sme vytlačili vzduch.

    Traktor (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S pomocou gombíka, obaleného potravinárskou fóliou, a špáratka si vyrobíme volant.

    Traktor (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osadíme sedačku....

    Traktor (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...podľa vzoru urobíme kolesá....

    Traktor (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... a toto je výsledok.

    Traktor (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečieme tri pláty. V rozpise sú uvedené suroviny na jeden plát. Dva svetlé, do jedného cesta pridáme preosiate kakao. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a jemne varechou vmiešame do žĺtkovej zmesi, spolu so zvyšnou múkou.

  9. 9

    Na tvarohovú plnku uvaríme hustý puding. Vymiešame maslo s cukrom. Cukru dáme podľa chuti, podľa toho, aký je tvaroh kyslý. Pridáme jemný tvaroh a vmiešame pudingovú kašu. Dobre vyšľaháme. Dávka je dvojnásobná, torta mala rozmer 26 x 36 cm. Na začiatku sa mi zdalo, že jej bude veľa, ale minula sa všetka. Višňovú plnku som odkukala od @evusik a trochu som ju upravila. Višne nakrájame na drobné kúsky. Zo šťavy, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding a vmiešame doň kúsky višní. Zlatého klasu treba dať 1,5 balenia, pretože tým, že sa višne nadrobno nakrájajú pustia viac šťavy.

  10. 10

    Pred plnením postriekame piškótové pláty prevarenou vychladnutou vodou, aby torta bola šťavnatá. Po mnohých pokusoch som došla k presvedčeniu, že čistá voda stačí, pretože cukru je dosť aj v ceste, aj v plnke. Môže sa použiť aj ovocný čaj, ale na svetlej piškóte zostávajú nepekné fľaky. Dávam prednosť vode. Tortu naplníme, potiahneme poťahovou hmotou a dozdobíme. K traktoru som dorobila aj vlečku a naplnila ju čokoládovými kameňmi.

Diskusia k receptu

palokuchki
@Jo , tvoje torty su vzdy krasne vypracovane. Paci sa mi ten napad s tym pernikom. Taka torta by bola vystizna aj pre mojho muza, len to cislo by muselo byt trochu vyssie.
evas13
Chválim krásnu prácu tvoiich rúk a rozumu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia