Medový krémeš

Tradičný medový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: martin2002

Dnes opäť na želanie môjho ocina. Ale myslel som si, že z lístkového cesta sa to bude lámať. Tak som urobil toto cesto. Celkom to ide, ale treba to vaľkať na plechu. Zákusok je fantastický. Veď uvidíte sami.

8-10
porcií
200 minút
príprava
5-7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto, t.j.: múka, práškový cukor, med, Palmarin, vajíčka, sóda bikarbóna.
  2. Cesto si pripravíme tak, že všetky prísady spolu zmiešame.
  3. Zmiesené cesto si preložíme na dosku.
  4. Cesto si vymiesime a vyformujeme do bochníka. Dáme na pomúčený tanier a necháme v chladničke asi 1/4 hod.
  5. Pripravíme si 1. plnku a to tak, že: 1/2 l mlieka si dáme do hrnca, pridáme 3 PL hrubej múky, 2 žĺtky a 15 dkg kryšt.cukru. V miske si zmiešame opäť 1/2 l mlieka s dvoma balíčkami Zlatého klasu a vanilkový cukor. Spolu zmiešame a pridáme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného miešanie vychladnúť.
  6. Plnka 2: Pripravíme si 2 šľahačky a 2 sáčky Smetafixu.
  7. Všetko si dáme do mixéra a ideme šľahať.
  8. Šľaháme poriadne do tuha.
  9. Po asi 1/4 hod. si cesto rozdelíme na dve časti. Každú jednu PORIADNE!!!!!!!! pomúčime a vyvaľkáme iba čiastočne. Treba do už dovaľkať na obrátenej strane plechu. Inak sa to trhá!!!. Popicháme vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 5-7min. Ide to rýchlo.
  10. Po upečení...
  11. Tak a tu už máme upečené oba pláty.
  12. Neľakajte sa, keď sa vám nejaký plát zlomí alebo pukne, tými plnkami sa to pospája. Žiaľbohu, je to veľmi krehké cesto. Necháme ich vychladnúť. Tak a ideme na plnku 1: do hustej a vychladnutej kaše pridáme nakrájanú Heliu a celé to zmixujeme, keď chcete môžete pridať aj trochu rumu.
  13. Tak, teraz si na prvý plát cesta dáme zmiešanú vanilkovú plnku.
  14. Na prvú plnku dáme vychladenú tuhú šľahačku.
  15. Celé to pekne zahladíme...
  16. Na obe plnky jemne priložíme druhý plát cesta, tou krajšou stranou na vrch.
  17. Plát si polejeme roztopenou čokoládovou polevou nad parou z Cery a čokolády na varenie. Zahladíme a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Keď ideme krájať, tak nožíkom namočeným vo vriacej vode urobíme jemné zárezy na kocky /6x6 cm/ a až potom krájame, pretože zákusok je ešte krehký. Najlepšie je ho pripraviť večer a ráno krájať alebo naopak, pretože tie pláty sú už potom mäkké a nasiaknuté plnkami.
  18. Tak, po toľkej práci vám prajem Dobrú chuť. Zákusok je fakt super. Pochutnajte si.