Tradičný biskupský chlebíček

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Postupne si oddelíme žĺtka od bielkov. Polovicu cukru pridáme k žĺtkom. Druhú polovicu pridáme k margarínu a poriadne vymiešame. Žĺtky tiež vymiešame s cukrom do hladka. Do múky prisypeme prášok do pečiva. Bielky šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh. Do snehu postupne pridáme žĺtkovú zmes, margarínovú zmes, múku s práškom do pečiva, a kandizované ovocie s orechami.
  2. Postrúhame kôru z jedného citróna, a z jedného pomaranča. Všetko spolu dôkladne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 45 minút.
  3. Hotový koláč môžeme dozdobiť šľahačkou a ovocím.