Tradičný arabský kahk

mima364 - bez fotkymima364, 5. novembra 2011

Kahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v arabských krajinách mesiac pôstu. Tento koláč som si obľúbila Zobraziť celý popisKahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v arabských krajinách mesiac pôstu. Tento koláč som si obľúbila v Tunisku. Veľmi mi zachutil a teraz ho robím skoro stále. Všetci, ktorí ho už ochutnali, si ho len chválili. Tak vyskúšajte!

60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
2 šálky čerstvé
1 šálka
2 šálky
1 lyžica
1 yžička
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
Plnka napr.:




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme a privedieme do varu a necháme vychladnúť. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a koreniny (škorica, zázvor a klinček). Do misky pridáme vychladnuté maslo.

  2. 2

    Do cesta pridáme zmes droždia, mlieka a cukru, zľahka premiešame. Prikryté cesto necháme hodinu odpočívať na teplom mieste.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a naplníme podľa svojho gusta. Ja ho najčastejšie plním orechami, medom, cukrom alebo aj datľami. Cesto zvinieme a dáme upiecť do zlatista.

  4. 4

    Keď kahk vychladne posypeme ho práškovým cukrom. Nech vám chutí.

Diskusia k receptu

babidka
a ako ho zavinieme ? ako "nas " normalny zavin? a nie je mi ani celkom jasne kolko tej plnky ma byt a ako sa ma urobit . Cely ten recept je trosku nejasne napisany - kto to uz jedol , tak mozno vie ako to ma asi vyzerat .Ale co my, ostatni ? Skus do tohto receptu pridat par podrobnosti...:-) Dakujem .
2010
Jedol som to, pri prilezitosti sviatku Eid Al Fitr a vyzeralo to skor takto.Su tam Varechacky v tym koncinach nech tie to objasnia.


mima364
Pre babidka: Zavinieme to ako "náš závin". Plnky si tam môžete dať čo chcete a koľko chcete. Kto má rád viac plnky, dá si viac a kto má rád menej tak si dá menej. Len si dávajte pozor, aby vám nepraskol.
babidka
No , na tom obrazku od 2010 to vobec nevyzera ako zavin.skor ako babovicka.je to mozno to iste ale nie celkom to iste :-)
babidka
Kedze som bola z toho receptu v rozpakoch a tvoja odpoved ma vobec neuspokojila,dala som si tu namahu a vyguglila som si ho :-((( Nasla som tam niekolko variantov a k tomu aj presny postup a rozpis. Nastastie.....
tetuska
lepšie by bolo, keby si k tomu dala aj foto, potom človek nevie, ako to má presne vyzerať...
mima364
Pre astheart: po prvé, to čo máš za meno??? akože nechápem a po druhé ja som to z nijakej stránky neopísala, tento recept mi dala kamarátka Maha z Tuniska!!!! Keď chceš hodnotiť najprv si zisti info!!!!!Hodnotíš ako keby si zjedla kuchársku knihu so všetkými receptami sveta
mima364
pre babidka: Jedine nechápavý by toto nepochopil, čo na tom nechápeš? a keď už nie vyguglila, ale vygooglila.
babidka
Mila @mima364 , skus sa zamysliet nad sebou a preco si na Vareche...Ja som sa ta slusne pytala a stacilo , keby si mi slusne odpovedala .Namiesto toho tu riesis nepodstatne veci ako su nase mena a hladas pravopisne chyby..Z toho usudzujem, ze Ty mozno odpoved ani nepoznas ....
babidka
@astheart , dakujem - tie stranky som nasla aj ja .O par dni idem do Doha v Katare , tak sa na ten kahk spytam:-) Budem tam iba niekolko hodin , ale snad sa nieco dozviem viac:-))


babidka
@2010 , takze aj takto sa to da robit - ako buchticky...inak, mailo

aha, aj takto sa to da robit...:-) @2010 - adresu mam v profile .












babidka
@mima364 , guglit je zdomacnene cudzie slovo a ako take som ho napisala spravne :-) Takze vygooglit je nespravny tvar ...ale sme tu na Vareche a bavme sa o vareni a neriesme hluposti .
babi
Musím sa na to opýtať mojej kuwajtskej nevesty, @babidka a kamže ideš? za dcérou? ja tiež lietam cez Dohu ,alebo cez Dubaj
mima364
Pre babidka: ja som ty slušne odpovedala, ale ty si to zjavne nepochopila a pre janaalizibolenova: môže sa to dať aj ako malé koláčiky aj ako celý koláč.
2010
mima364, ked kliknes na @janaalizabolenova , zistis ze nie je Slovensky turista v Egypte ktory videl tie kolaciky z autobusu ona tam byva.
siska76
pre mima364, teraz som sa dostala k tomuto receptu, ale hlavne som zhrozena z tvojho spravania.babetka, @2010 aj janaalizabolenova maju pravdu. kakh su male plnene kolaciky a nie zaviny, v arabskej kuchyni nikdy nerobia kolace v tvare zavinu. moj manzel je egyptan, tak viem, co hovorim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia