Tournedos s holandskou omáčkou

Autor receptu: forneta

Ochutnáte a neodoláte! Ja a môj ocino sme rovnakí v tom, že obaja milujeme sviečkovú, steaky, brusnicovú omáčku a hríby.

Postup

  1. Sviečkovicu umyjeme vcelku, osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaninky. Osemkrát zaviažeme kuchynskou niťou v odstupe asi 4 cm. Medzi medzi dvoma niťami mäso prerežeme. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote. Pripravíme si holandskú omáčku podľa klasického receptu a necháme ju na teplom mieste.
  2. Tournedos z každej strany na horúcom maslo prudko opečieme. Potom z každej strany mierne opekáme 4 minúty, aby mäso bolo vo vnútri ružové. Podávame s omáčkou a varenou brokolicou a zemiakovými kroketami