Tortilla s mletým mäsom pikant

edith - fotkaedith, 19. júna 2014
Tortilla s mletým mäsom pikant
Foto: edith

Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala práve doma a vznikla mi chutná večera :-). Zobraziť celý popisTortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala práve doma a vznikla mi chutná večera :-).

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
500 g
500 g
1 ks (feferónka)
cca 2 PL
cca 300 g
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, necháme opražiť kým nie je hnedé, pridáme na strúhané strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájanú chilli papričku (ja som mala väčšiu a dosť štipľavú) . Pridáme zmes korenia ( ľubovoľné , ja používam zmes čierneho korenia, jačmenného sladu, suš.cesnaku, cibule ,soli..atď... ) a dobre premiešame.

    Tortilla s mletým mäsom pikant - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ľubovolnú zeleninu ( ja som použila pór, papriku červenú / zelenú / žltú, mrkvu, bielu reďkovku ). Množstvo zeleniny bolo zhruba toľko ako mäsa. Všetko spolu trochu opražíme, dobre premiešame a podlejeme trocha vodou (1,5 dcl +/- ) Pridáme paradajkový pretlak ( ja som dala 2 PL ) a kukuricu. Prikryté necháme podusiť asi 10 min. kým sa voda nevyparí a zostane nám hustá zmes.

    Tortilla s mletým mäsom pikant - obrázok 2
  3. 3

    Ja som si naplnila špenátové tortilli, ktoré som mala práve doma a ohriala som ich na panvici, na troške olivového oleja. Naplnila som ich ešte teplou zmesou a na povrch som nadrvila ovčí syr ( keďže som ho mala nadmerné množstvo v chladničke ) , ten kto nemá rád ovčí syr môže použiť klasický eidam, prípadne parmezán a pod...

    Tortilla s mletým mäsom pikant - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia