Tortilla

Tortilla s chorizom a krevetami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Všetky sypké suroviny na tortillové cesto zmiešame vo veľkej mise. Pridáme vajcia a miešame, kým nebude cesto jednoliate. Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké guľky.
  2. Každú guľku vyvaľkáme medzi dvoma kusmi papiera na pečenie, až kým nebude mať priemer asi 15 cm. Položíme ich na plech s obidvomi kusmi papiera a pečieme 5 minút alebo dozlata.
  3. Na veľkej panvici na strednom ohni zohrejeme olej. Za stáleho miešania opekáme cibuľu a cesnak asi 3 minúty alebo kým nezmäknú. Pridáme chorizo, za občasného miešania opekáme asi 5 minút alebo kým sa neprepečie. Pridáme krevety a zmes korenia. Za častého miešania opekáme asi 2 minúty alebo kým nebudú krevety hotové. Primiešame koriander. Zmes rozložíme na upečené tortily.