Tortilla
Tortilla s chorizom a krevetami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
5 minút na 190 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 190 °C.
Plech vystelieme papierom
na pečenie. Všetky sypké suroviny
na tortillové cesto zmiešame vo veľkej
mise. Pridáme vajcia a miešame,
kým nebude cesto jednoliate.
Potom ho rozdelíme na 4 rovnaké
guľky.
- Každú guľku vyvaľkáme medzi
dvoma kusmi papiera na pečenie,
až kým nebude mať priemer asi
15 cm. Položíme ich na plech s obidvomi
kusmi papiera a pečieme
5 minút alebo dozlata.
- Na veľkej panvici na strednom
ohni zohrejeme olej. Za stáleho
miešania opekáme cibuľu a cesnak
asi 3 minúty alebo kým nezmäknú.
Pridáme chorizo, za občasného
miešania opekáme asi 5 minút
alebo kým sa neprepečie. Pridáme
krevety a zmes korenia. Za častého
miešania opekáme asi 2 minúty
alebo kým nebudú krevety hotové.
Primiešame koriander. Zmes rozložíme
na upečené tortily.
|