Tortilla s kuracím mäsom

gabriel82thesantGabriel82thesant, 31 ročný muž, Nitra, recept pridal: 22. júna 2010 14:53Ďalšie jeho recepty

Jediný patrón je v tom, že som to nestihol nafotiť:-)))

Suroviny

4
porcie
30-45
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie prsia nakrájame na kocky a v miske k nim primiešame korenie Fajita, dobre to celé premiešame, aby bolo mäso zabalené. Na oleji potom smažíme asi desať minút.

2

Ďalej nakrájame paradajky a papriku na rovnako veľké kusy, cibuľu nadrobno a šalátové listy natrháme na kúsky. Ja osobne ich nerád krájam. Toto všetko pomiešame v mise spolu s kyslou smotanou a strúhaným syrom.

3

Tortilly osmažíme na výpeku, čo nám zostalo po kuracom mäse. Smažíme asi päť-desať sekúnd z každej strany. Potom tortilly naplníme kuracím mäsom, šalátovou zmesou a zrolujeme. Pre tých, čo sú ozajstnými obdivovateľmi mexickej kuchyne ešte odporúčam ligth chilli papričky jalapeno alebo pekelné habanero, ale každý na vlastné riziko:-))). Takto pripravené ich podávame. Buen provecho...



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • peto74, 2. júla 2010 o 14:05
    Nazdar Gabo,
    aj ked nie som obdivovatelom tortill, aj tak skusim tento recept. Samozrejme s habanero double (zlta/cervena).
    Inak pozdravuj Habla a Babla.


  • offecka, 29. októbra 2010 o 09:26
    hmmm super inspiracia na dnesnu obedo/veceru;))


  • gabriel82thesant, 30. októbra 2010 o 08:44
    som si istý, že si vyslúžiš potlesk od tvojich chuťových buniek :))


  • veroniqa20, 5. februára 2012 o 21:13
    ahoj, chcela by som sa spýtať kde sa dá kúpiť korenie fajita, lebo už ho nikde nemôžem nájsť, a fajitas zbožňujem, ďakujem za info :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist