Tortičky s čoko a ribezľami (fotorecept)

Autor receptu: vavan

sladkokyslá chuť týchto tortičiek osloví určite aj milovníkov čokolády

6
porcií
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto
  2. zabalíme do potravinárskej fólie dáme stuhnúť na 30minút do chladničky.
  3. Formičky netreba vymazávať ani vysypávať múkou krásne sa vyklopí Po stuhnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke vykrojíme formičkou koliečko ono sa lepí ale to vôbec nevadí aj tak ho musíme vo formičke vytvarovať pomôžeme si dlhým nožíkom ho oddelíme odspodu dosky vložíme do formičky popritláčame ako keď robíme plnené košíčky.Zvyšné cesto odložíme do chladničky a použijeme nabudúce alebo môžte naplniť malé košíčky a upiecť a naplniť vašou obľubenou plnkou.
  4. Z papieru si vykrojíme koliečka vložíme do stredu nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu,formičky dáme na plech upečieme vo vyhriatej rúre na 180° po 7 minutách vyberieme odstránime ryžu pečieme ešte asi3 minúty to si treba odsledovať podľa vašej rúry.Ryžu ani fazuľu na varenie už nepoužívame tú si odložíme do sáčku a použijeme na pečenie na druhý krát
  5. Želatínu dáme napučať do 2 Pl vody na 10 minút.Ovocie rozmixujeme ponorným mixérom Cez sítko prepasírujeme na šťavu bez zrniečok namiesto cukru prilejeme sirup Sodastream.
  6. Napučanú želatínu rozpustíme nad parou pridáme šťavu zo sirupom
  7. Upečené tortičky necháme vychladnúť vo formičke,vychladnuté vyberieme s formičky a zalejeme do pol formičky ovocným želé.Dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Čokopoleva: Šlahačku v hrnci zahrievame do horúcej pridáme nalámanú čokoládu a miešame...keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme...nevaríme!!!
  9. ešte teplú polevu nalievame do tortičiek necháme stuhnúť a ozdobíme podľa fantázie